上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.8k

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-11-20 02:16 發表 查看引用來源

不管是否夠實力,像頭場的木火兄弟會繼續搏,機會馬。
木火兄弟應該係搏嘅 但初上二千又十檔 估計縮後跑 呢啲馬做配腳還可 有無能力上去跑四歲系列真係天曉得
另外簡單講埋日本一哩冠軍錦標 買三重彩三隻複式要三個鬼佬算數 戰舞者搵返莫雅搵啱人 當年同場同程朝日杯就係莫雅贏 速度大師上場無神神跑中山短途馬錦標擺明唔啱路程 當試大閘 5檔算理想 而喺今年安田以三歲身份挑戰年長馬跑得接近之後喺前哨戰富士錦標輕勝嘅秀逸小島飛起藤岡佑介換上連達文 係第三勢力

何良真係估你唔到殺完又殺

引用:
原帖由 於 2022-11-20 14:18 發表 查看引用來源
何良真係估你唔到殺完又殺
有人計過今季勝出百分比何良最高 似乎今季成功護級嘅機會審慎樂觀

星期三預有雨 三班嗰三場擺第四場嗰組全無睇頭 美麗系兩隻玩哂 索性買最後三場算順便買條三寶
第六場三班千二第二組形勢無第一組咁簡單 但都唔難揀 銀進一連兩場四班同程都喺好後位置爆上贏馬 升班只孭119磅有利 本場得十隻跑估計留五六位 要再贏非難事 Q腳方面敲下魅力寶駒 雖然上三班三場令人失望但上星期日167場次所見中置返嚟第四輸兩個馬位又唔算太差 轉谷戰水準低加埋又拆組 巴度騎唔到換副帥波仔上去分多幾蚊
第七場余伯又揼本用700萬買入拍賣馬雪勇神駒入倉後係咁磨 前後三個大閘包括兩個谷閘相當有速度 遺傳父母兩線都係短途血統 隨時一出就監生吞 對手之中福滿寶上場贏得清脆利落 雖然贏馬加磅但換布文減少死磅 有一定威脅
尾場再揀赤馬雄風又係擺明形勢搭夠 上星期三形勢不合一早收工 換廢柴騎師減磅又一檔 機會嚟了 Q腳唔講太多 揀返二雋算

香港國際賽正式名單
香港瓶
香港:多巴先生 勇戰神駒 勇猛神駒
日本:耀滿瓶 瑪蓮必勝
愛爾蘭:石器時代 波爾明 翩然舞姿
法國:重禮 植物科研
德國:山海小區

香港短途錦標
香港:顯心星 金鑽貴人 錶之未來 福逸 聚才 當家猴王 好眼光 韋小寶 蟲草成名
日本:齊叫好 拉丁城市 險峰懸壁 日照飛駿
新加坡:林家準將

香港一哩錦標
香港:金鎗六十 加州星球 夏威夷 美麗同享 勁搏 幸福笑容 都靈太陽
日本:速率大師 戰舞者 野田赤蠍
澳洲:指數定律
英國:嬌紅灘

香港杯
香港:浪漫勇士 飛輪閃耀 將王 嘉應之星 發財先鋒 玖寶
日本:金積驥 本初之海 麗冠花環 地標圖形 野田小子
愛爾蘭:澳國勳章

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-11-21 08:35 PM 發表 查看引用來源
星期三預有雨 三班嗰三場擺第四場嗰組全無睇頭 美麗系兩隻玩哂 索性買最後三場算順便買條三寶
第六場三班千二第二組形勢無第一組咁簡單 但都唔難揀 銀進一連兩場四班同程都喺好後位置爆上贏馬 升班只孭119磅有利 本 ...
第六場銀進如日方中,Q腳魅力寶駒亦正路,亦可兼顧神仙另一匹,電源之駒抽好檔,早段不必太後,而且贏過變化地,有場地之助。尾場赤馬雄風搭二雋翻版Q目前有28倍,賠率吸引,可加多匹友港友笑,其實長期在三班有好表現,在此評分排中檔仍有機會。

另外講第五場,辣得驕、健康第一及健康馬上仗慢步速同場非常接近,前者好檔變劣檔,難跑回上次水準,反之後兩者今次檔位內移,對後上馬幫助大,一併兼顧。第三匹揀威威鬥士,今季三班表現不俗,狀態已在,上季55-56分一冠一亞有級數,今回到四班夠惡氣。都靈勇士上仗外檔入Q,實際一早切入,形勢不差,僅敗於重磅的翡翠鳳凰,表現還可以而非特別,今次仍排外檔,不易如上仗般切入,形勢及對手不同,對比前面三匹稍下風。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-11-23 17:45 發表 查看引用來源

第六場銀進如日方中,Q腳魅力寶駒亦正路,亦可兼顧神仙另一匹,電源之駒抽好檔,早段不必太後,而且贏過變化地,有場地之助。尾場赤馬雄風搭二雋翻版Q目前有28倍,賠率吸引,可加多匹友港友笑,其實長期在三班有好表現,在此評分排中檔 ...
啱啱大機構公布拉哥交返騎師牌 即今季基本上除國際賽外唔會見到佢 之前日本嗰邊已經證實有馬俾佢跑國際賽 除耀滿瓶 另外就係拉丁城市同麗冠花環呢兩隻蘿蔔會嘅馬

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-11-23 08:02 PM 發表 查看引用來源
啱啱大機構公布拉哥交返騎師牌 即今季基本上除國際賽外唔會見到佢 之前日本嗰邊已經證實有馬俾佢跑國際賽 除耀滿瓶 另外就係拉丁城市同麗冠花環呢兩隻蘿蔔會嘅馬 ...
我看這樣有點尷尬,反而作狀回來騎幾趟再走較好......

星期日例牌贊助賽講七八十場加日本杯
第七場都無乜懸念 美麗宇宙同瑪瑙再碰頭而檔位差唔多 就算大熱Q都無計攞嚟過關
第八場同程五戰四P隱形翅膀呢幾場留得比預期後成日後追不及 太尺寸 其實上季619場次輸俾信心之選就係守5,6位入Q 足證唔一定留到無雷公咁遠爆上嚟 換上韁繩更好而孭少啲死磅嘅布文 恨贏之心昭然若揭 Q腳扒下冷搏下大力猴王 11月做公公後復出跑得唔差 雖然韋賊今季成績普通但既然明知有壓力都搵麥利奧又增程 相信唔會無的放矢
尾場四平八穩必然係美麗在線 三檔跑法主動買Q難飛 其他馬之中搏下初出嘅紅愛舍 今年皇家雅士谷賽期嘅澤西錦標殺入位置嚟 結果插班83分算偏高 跑法偏向後追型 喺英國跑11場已經好多 上手練者仲要係大倉高仕登 進步幅度對比一先生估計唔會大 要搏可能係頭兩三場黃金機會
無乜時間打 日本杯嗰場左睇右睇主隊馬唔算突出 索性買哂四隻外隊四串六連贏位置Q 三重彩四重彩睇馬算

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-11-25 05:19 PM 發表 查看引用來源
星期日例牌贊助賽講七八十場加日本杯
第七場都無乜懸念 美麗宇宙同瑪瑙再碰頭而檔位差唔多 就算大熱Q都無計攞嚟過關
第八場同程五戰四P隱形翅膀呢幾場留得比預期後成日後追不及 太尺寸 其實上季619場次輸俾信心之選 ...
近日都給了世界盃

後面場次非常熱,雖然其他場次也不見得特別吸引。第二場以為五班123會有分頭,W不太熱但Q三瓣都頗乏味,若臨場有其他馬落飛才有投注價值。第六場同聲同氣及晴王剛戰分別入Q,在此當有優勢但未算超卓,目前Q只得3倍幾則過熱,紅運泰斗三班就近而無威脅,落班則有惡氣,兼顧。

第三場四班泥地千二,原班馬中以駿皇星及年少有威近戰同程入Q,先揀。太陽拍檔上季連番有好表現,雖未勝但所負甚至所勝對手多已征服三班,實力在此班應稍超,後來腳傷被迫休息,復操後循序漸進,埋門再試草閘考驗,似有操好即拼之意,上季早贏泥閘,初戰泥地亦有信心,爭勝份子。閃耀光芒之前與駿皇星平頭,當屬機會馬,但今次由十磅仔換大師傅而排外檔,秤低些少。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆