上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

星期日戲碼普通 三場單棍
第三場最高班千四本來想賭知道必勝搭線路之星 但比預計唔好分 睇馬算
第九場三班千八 龍船狀元上場二千睇少佢長力 呢次用徒弟減十磅實在好跑 Q難飛 半冷心水錶之量子 368場次初出千六難度唔少但表現又唔差 雖然輸俾新力高升五個馬位跑第七 但實際上唔計新力高升彈甩 佢同二三名距離都係個幾馬位 賽後已經mark低下次買 增程上千八更合 只係估唔到腎虧潘都無眼盲即刻攞馬騎
第八場四班千四 腎虧潘隻快錢應該大熱但再加磅到134磅有壓力 三甲估計問題不大但要贏有啲難度 三重彩拖一票 先要馬主雄風 明顯跑後追更合而上場334場次跑同程內檔守中間衝刺反而效果麻麻 執11檔跑C加3欄更好追 冷門喜駿風采連續兩場排外檔際遇極差但上場364場次同程已經有嘢睇 呢次執2檔競爭力大幅提升
第七場三班泥地千二 名義85分賽但掛頭牌智慧神駒都係75分 首選此程好手醒神 今場有加州威勝 萬衆力得呢兩隻開路賺步速 對上三場都跑草地千四但唔差 跑返首本路程揀先 至於Q腳就係260場次同程形勢不利只跑第八嘅火鑽 可能係之前搏多左所以索性上從化小休由頭做起 試埋個閘先落返香港 隔左兩個月有新鮮感隨時由蟲變龍
PS:魔頭兩公婆去澳門睇馬 似乎係探細摩兩父子個馬房

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-9 23:02 發表 查看引用來源
星期日戲碼普通 三場單棍
第三場最高班千四本來想賭知道必勝搭線路之星 但比預計唔好分 睇馬算
第九場三班千八 龍船狀元上場二千睇少佢長力 呢次用徒弟減十磅實在好跑 Q難飛 半冷心水錶之量子 368場次初出千六難度 ...
馬主雄風搭喜駿風采 咁樣跑一四真係激死
星期三暫停 要檢討

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-12 06:07 PM 發表 查看引用來源
馬主雄風搭喜駿風采 咁樣跑一四真係激死
星期三暫停 要檢討
我本來揀了亦打了,越看越覺七匹馬也接近就不敢賭,現節錄作馬後炮。馬主雄風你選中,健康之星與陸知是實力指標,再出串Q,馬主雄風輸近也不失禮,多了千四經驗亦會有進步,留後跑法亦很有幫助,主要對手亦搶得太急。

我有留意喜駿風采,今次有2檔亦預期再進,跑快兩個幾馬位不成問題,惟上次水準不高,頭馬世澤歆星在此組就可能只是爭位置,世澤歆星贏馬前一仗強組跑第七,燈胆王子則後上跑第六,燈胆王子似乎比喜駿風采更強,該仗頭馬宜春火力再出因升班加分較多而無威脅可理解,餘下二至八名再出只有新境界跑第四(我中招,現在看也不明白只跑第四),其餘則非冠即亞包括兩匹增程大勝,燈胆王子機會應該看俏,只懷疑燉廄對41分馬的鬥志,現在如其他已跑二至八名般入Q屬合理,順道先提,該仗第九排大外檔的競駿無敵也追得不俗,出過一次改以跟放頭馬跑法而末段乏力,下次有好檔留後已經有上佳機會。

快錢及超威力上次同場分列一三,第二的聚風雲在今日第六場再入Q,對比同日馬主雄風的一組,段速較慢而末段及總時間明顯較快,但今日兩匹早段搶得過急,所負不遠,應該是敗於跑法,連帶今次三疊而一度出頭的金發銀發,下次都是前列惡馬,希望這些馬下次不會同組。閃得快永遠有能力但礙於跑法限制,殺入哪個位最難預測。

我近期都常一三失Q輸本錢,星期三不賭亦可以齋吹。

一直想講黎昭昇,開倉至今取得15場頭馬,但全部跑千四或以下,更長只得田草千六兩場第三,如早前提過,其出賽馬跑千六或以上大部份都會指示強行迫前守好位甚至比好位更前位置,最終全部末段乏力,亞洲力量、紅褲之王及上星期的新威煌亦如是,超班的亞洲力量要縮程來遷就贏馬;亦不排除是操練的結果。

明晚第四場,黎廄暑期接手馬喜快,之前傷腳休息操練至今才初出,連續試閘不俗,三班兩度後上入位,今降班弱組有好檔,實力較超,疑問就是腳傷是否真已痊癒及跑法。目前是五倍幾的熱門。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-2-14 18:37 發表 查看引用來源
一直想講黎昭昇,開倉至今取得15場頭馬,但全部跑千四或以下,更長只得田草千六兩場第三,如早前提過,其出賽馬跑千六或以上大部份都會指示強行迫前守好位甚至比好位更前位置,最終全部末段乏力,亞洲力量、紅褲之王及上星期的新威 ...
佢個倉下下靠腎虧潘嚟搏馬都唔係辦法 腎虧潘唔識分身術 黃俊又係得個操字

星期日阿總經理153作為主人家應該會入場
四場單棍但其中兩場排位後已經揀左
第三場北極光搭中華盛景
戲肉黨媒杯嗰場 錶之五知搭同舟共濟

尾場三班千六 經典一哩嗰日378場次初出美麗系一對跑得對辦 當中日日美麗就揀增程 未知係咪麥道朗上場跑完就建議 以嗰場走勢加程並無不可 只係換左個級數差一截嘅嘉里 希望換嚟分頭 長遠睇隻馬係唔差 Q腳川河首駒 上場真係想屌死方仔 居然搏同新力高升串Q仲要得米 難為前一場買左都唔知去邊 唯有賴第二次出賽併發症 之後上從化再磨儲新鮮感落返嚟 預計一對輕磅馬綫路神驊同鐵三角放搏有步速就好跑
第七場二班一千直路 先恭喜韋賊遠征第一場就得米 聽日佢手馬都係like當家精神 抖咁耐重頭做起一心等呢場直路賽先跑 負磅唔重田雞又夾過 唔會話贏硬但三甲應有 本來今季個績平海歡星最好但近來跑得太多 都係要返必長勝 未必一定要放頭 守好位都可 告仔一對估計擺頭開路算好跑 只係133磅始終麻煩

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-16 07:55 PM 發表 查看引用來源
星期日阿總經理153作為主人家應該會入場
四場單棍但其中兩場排位後已經揀左
第三場北極光搭中華盛景
戲肉黨媒杯嗰場 錶之五知搭同舟共濟

尾場三班千六 經典一哩嗰日378場次初出美麗系一對跑得對辦 當中日日美麗就揀 ...
又是猶疑下只能馬後炮。原本是第四場及第五場賭F4,兩場最熱兩匹感覺是穩入前列馬但賭Q就不穩兼乏味,最終也確實撻Q但F4膽就有,第四場腳在團結精神、時時好運、曉贏及輗多福之間揀,曉贏上仗近,其餘三匹舊馬不久前賭過有中有輸,但揀不落手,輸怕,否則掟水片互串收四千,但若剔走一匹多數就是團結精神便要輸。第五場腳在路路爽、得勝多、金德義及新境界之間揀,情況差不多,要互串,若剔走一匹多數就是未跑過千六的新境界。下次再博。
另外尾場增有極離奇,千四不夠氣就縮程,贏完千二竟然掉頭贏千六。布文熟悉跑道形勢,如果當日有今日之熟悉,明月千里應該可以直轟三場四歲大賽。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-2-20 01:19 發表 查看引用來源

又是猶疑下只能馬後炮。原本是第四場及第五場賭F4,兩場最熱兩匹感覺是穩入前列馬但賭Q就不穩兼乏味,最終也確實撻Q但F4膽就有,第四場腳在團結精神、時時好運、曉贏及輗多福之間揀,曉贏上仗近,其餘三匹舊馬不久前賭過有中 ...
布文條三寶蝕到喊 有人好似有先知 增有咁樣贏千六真係打擊好多刨賽績包括小弟 點買啫
星期三又三場單棍 揀兩場四班有啲賭頭 尾場唔識評 放棄
第三場四班1650第一組 正路選擇都靈勇士 同程四戰除192場次腎虧潘無啦啦走去放頭結果入到直路任人魚肉外其他留住跑全入Q 上場無神神走返去無根據沙田千四 唔輸先奇 跑返首本路程換蘇兆輝 條友前日喺英國返嚟尋日就遊魂 隔左幾日應該個狀態會好啲 Q腳勁叻仔 同赤馬雄風一樣依家要靠檔位賺形勢 近期操練積極而雪茄鄭啲五班配額頭馬用哂呢隻估都唔等落五班先郁手

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-20 07:43 PM 發表 查看引用來源
布文條三寶蝕到喊 有人好似有先知 增有咁樣贏千六真係打擊好多刨賽績包括小弟 點買啫
星期三又三場單棍 揀兩場四班有啲賭頭 尾場唔識評 放棄
第三場四班1650第一組 正路選擇都靈勇士 同程四戰除192場次腎虧潘無啦啦 ...
勁叻仔狀態可能是疑問;如何看艾莉奧及藍海鐵騎?前者上仗似頗有水準,藍海鐵騎上仗就差不多不弱於功夫茶水平。

另外我對你提到的赤馬雄風一場有興趣。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-2-21 00:42 發表 查看引用來源

勁叻仔狀態可能是疑問;如何看艾莉奧及藍海鐵騎?前者上仗似頗有水準,藍海鐵騎上仗就差不多不弱於功夫茶水平。

另外我對你提到的赤馬雄風一場有興趣。 ...
藍海暫時個證明唔算多 上場個第五無威脅難怪減分 獵人成似係想部署佢行躡景追飛落五班搏 艾莉奧呢 希斯啲PP基本上唔駛睇 反而佢轉出嚟嘅就要留神 第四場嗰隻電子彩虹其中之一雖然同程未有根據但一檔實在好跑 前一場轉方仔後初出似模似樣 上場上千四望空遊馬河 返嚟谷千二仲要拆三組進一步拉低水準有一戰之力 Q腳今季跑得少嘅奇寶 今季遲復出兩場三班輸完就落四班換腎虧潘 本來都唔多想揀但呢場水準實在太差

第八場赤馬雄風又係靠形勢搵食 買三重彩腳唔反對拖但135磅始終係一個問題 前兩日搏到隻久休即贏嘅當家精神 今次又搏抖一年 但左前腳大傷百勝名駒 明知傷到咁威哥同馬主都堅持保留似乎幾有信心跑得返 谷戰啲地無咁硬對腳傷馬匹嚟講係有啲助力 五檔尚可跑出水準唔係無得撼 Q腳扒冷門銀鎚仔 兩週前同程靠一檔入嚟本來無乜特別但嗰晚內欄啲地未算好跑 以呢隻馬嚟香港半年計算適應得快 雖然抽最外檔但有電子傳奇赤馬雄風大勢至富前置馬放頭步速未必慢 C加3欄掟大外欄追其實蝕位有限 最佳冷門

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆