上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.6k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-21 01:29 PM 發表 查看引用來源
藍海暫時個證明唔算多 上場個第五無威脅難怪減分 獵人成似係想部署佢行躡景追飛落五班搏 艾莉奧呢 希斯啲PP基本上唔駛睇 反而佢轉出嚟嘅就要留神 第四場嗰隻電子彩虹其中之一雖然同程未有根據但一檔實在好跑 前一場 ...
希斯馬確常失望,但艾莉奧惡在上仗第三先過都靈勇士,後者及雙節棍在最後二百未再追近,艾莉奧外地贏過千六,今增程轉谷草或更好,蕭家今晚也有另一惡馬,似有意一切出擊。

那匹另一惡馬是第八場爽快,上仗千八可能路長及為蕭系馬吶喊,亦輸得近,無論如何,前仗田草千六水準比今場應高一截,有快馬領放不難跟隨切入二疊,直路突圍不易有越駿歡欣級別對手追及,頭馬之選。銀亮之風上仗增程入Q,比千二明顯為好,今再上千六而有好檔,仍可憧憬,次選。赤馬雄風今季只要有內欄早段不急搶全入Q,今次三檔仍可博有類似形勢,要看內側的電子傳奇會否不快不慢頂住,後者上次恰如其分贏馬,加分後一位已足。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-2-22 18:55 發表 查看引用來源

希斯馬確常失望,但艾莉奧惡在上仗第三先過都靈勇士,後者及雙節棍在最後二百未再追近,艾莉奧外地贏過千六,今增程轉谷草或更好,蕭家今晚也有另一惡馬,似有意一切出擊。

那匹另一惡馬是第八場爽快,上仗千八可能路長及為蕭系 ...
藍海鐵騎入Q真係自刮 檔位分別真係好大 另外都靈真係失望 嗰個位已經無乜錯 打落無嘅 艾莉奧等拉倉先睇 但蕭家無乜幾何玩中途拉倉 最多下一隻新貨去第二個倉

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-22 08:02 PM 發表 查看引用來源
藍海鐵騎入Q真係自刮 檔位分別真係好大 另外都靈真係失望 嗰個位已經無乜錯 打落無嘅 艾莉奧等拉倉先睇 但蕭家無乜幾何玩中途拉倉 最多下一隻新貨去第二個倉 ...
都靈勇士繼續負於艾莉奧,此類賽績馬匹,我慣常兩匹一併選擇或一併放棄,我用都靈勇士來仄艾莉奧,事後看就是上仗水準不高,忽略了第四的雙節棍上星期谷草千六潰敗,第八的龍的風采則十日前千四同程潰敗都靈勇士可能多搏稍疲,非最佳時在此組就吃力。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-2-22 21:24 發表 查看引用來源

都靈勇士繼續負於艾莉奧,此類賽績馬匹,我慣常兩匹一併選擇或一併放棄,我用都靈勇士來仄艾莉奧,事後看就是上仗水準不高,忽略了第四的雙節棍上星期谷草千六潰敗,第八的龍的風采則十日前千四同程潰敗。都靈勇士可能多搏稍疲, ...
鴻兄 麻煩幫我計條數 買3X7連贏位置Q 尋晚自己買嗰三場 都靈變藍海嘅話嗰度收幾多錢 真係撼頭埋牆🤮

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-23 07:25 AM 發表 查看引用來源
鴻兄 麻煩幫我計條數 買3X7連贏位置Q 尋晚自己買嗰三場 都靈變藍海嘅話嗰度收幾多錢 真係撼頭埋牆🤮
頭關465.5+139.5=605
次關                      120.5
二串三合收        8015.75

上面過尾關全退,即前後中三條二串三合收24047.25

成本260-20=240

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-2-23 20:15 發表 查看引用來源

頭關465.5+139.5=605
次關                      120.5
二串三合收        8015.75

上面過尾關全退,即前後中三條二串三合收24047.25

成本260-20=240
兩皮幾嘢.......真係無得好講 仲諗住藍海搏落五班
星期日兩場大賽 金杯繼續搏支鎗叮 上次賺盡形勢加上對方跑法失誤都係僅勝 搏條三重獵人成一對加今季跑兩場有起色嘅龍鼓飛揚 賭Q就浪漫加龍鼓

第二場三班突分1650泥地 無心睡眠同何堯合拍 先揀  王炸上場已經有諗 雖然貼欄贏但實在輕鬆 今場抽最外檔換嚟分頭可謀定而動 賈傑美肯留低嘅話一定有競爭力 當然當事人無諗咁長遠
第五場直路賽又見到虎頭蛇尾嘅八駿巨星 一味得個快字 初出大勝後兩場無影 唔排除初出對手太水 跑法單一俾其他馬搞就88  心水336場次同程碰頭兩隻 怡心聲同程準 唔一定要前置 三檔留後一格搵到遮擋唔係無機 另一隻凱旋時光嗰場重飛結果塞車  今場排中檔其實都有被圍風險 但腎虧潘唔放手擺明搏命格
第九場經典杯 頭關一哩遨遊氣泡雖然賺步速但平磅下都輕勝 似乎再進一步 主動跑法又可以守好位好難唔揀 選其他馬就頭痛 嗰場入Q自勝者強腎虧潘即刻攞嚟騎 一檔表面有利但再增程二百反而爆發力未必有千四咁勁 計fit新力高升又係上緊但光頭蘇谷馬跑大賽能力比起師父方仔差一截 不明份子就係安遇 上季尾千六可以殺低自勝者強事後睇唔係符籙 今場上千八表面檔位普通但如果蘇兆輝同肥文把心一橫索性自己放頭控制步速要偷雞並非不可能 而且遨遊同樣初上千八 戰術上如果安遇想放頭話唔定馬王輝可能搵安遇做遮擋都唔奇

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-23 09:08 PM 發表 查看引用來源
兩皮幾嘢.......真係無得好講 仲諗住藍海搏落五班
星期日兩場大賽 金杯繼續搏支鎗叮 上次賺盡形勢加上對方跑法失誤都係僅勝 搏條三重獵人成一對加今季跑兩場有起色嘅龍鼓飛揚 賭Q就浪漫加龍鼓

第二場三班突分1650 ...
經典盃一場,上仗慢步速,遨遊氣泡比前次減6磅快3線不覺特別,增程二百不追寶尾,自勝者強亦有同感,上季千六欠氣量,今預計千八不夠氣。此場可視為一般二班賽,新力高升循序漸進,增程越跑越好,上賽贏來有說服力,預期上千八仍合,爭勝要角。知足常樂前仗贏同程亦斬瓜切菜,路程最有根據,上仗追勢不俗,多二百足以反先,有贏面,個人首選。保險腳考慮瑪瑙或魅力知遇,前者早前贏馬姿態、對手及時間實在,上次無故失準,敗未足據,或可跟多一次,魅力知遇則明顯千八比千六好,上仗留在後策騎指示似混吉,回到千八會有不同表現。

另講第六場。先揀競駿無敵,如前說上仗排外檔迫前敗不足據,前仗強組第九,二至十一名再出四冠三亞包括燈胆王子,競駿無敵檔劣跟隨燈胆王子但有類似追勁,估計兩馬非常接近,今排內檔,早段隨緣中置相信有力衝入一席。該強組前列再出未能入Q者僅有第五的新境界,只得第四,負於今次有跑的色種笑及喜報,而且有點距離,因此一併再選此兩馬。色種笑加分外檔有壓大,希望潘頓不會像快錢般搶死。霹靂神龍上仗後上第二,表面不俗,但如星期三馬後炮嗌救命所說,同場艾利奧及都靈勇士敗北,另兩匹接近的再出亦大敗,霹靂神龍及跑第五的愛馬善上仗都是第二次跑及上千四,一般不易,加上頭馬是五升四首次在四班贏的神舟時代,有理由相信賽事水準低,可以放棄,或僅保險拖一票。

星期三又三條單棍

第八場先  赤馬雄風同冠寶駒上星期同班同程發生墮馬取消賽事就匆匆再戰 赤馬雄風都係上次同樣評價 135磅係難題 頂多三重彩腳 半冷心水二雋 今季幾場重磅但都例衝一段 減下減下嚟到72分而負磅下調127磅明顯有利 抽最外檔搵賀銘年肯定有分頭 Q腳就係配班德禮全上名嘅川河冠駒 同程首本而呢個分孭輕磅成日衝近 A欄排外檔相對安全 要殺入一席唔難

第四場四班二千二 418場次一降五班同程贏馬嘅奇妙年華雖然換蔡仔但本身第一W都係蔡仔經手 繼續跑二千二孭磅輕左仍然有突擊能力 Q腳龍船快 谷戰比沙田跑高一班 上場跑谷千八撻得遲睇嚟路程嫌短 上二千二係正路部署
尾場三班千二反而形勢唔複雜 386場次前三再碰頭 檔位磅位調整後嗰場頭馬戰熊三千加到129磅檔位大幅外移大大減低爭勝機會 第二嘅電氣騎士勝在呢場快馬少 頂盡都係內側加州一寶 估計可順利埋二疊跟放甚至自己放頭 133磅係難題但馬處上升期而韋賊呢晚手馬幾強 嗰場第三嘅嫡愛心形勢不利下殺入一席 今場檔位有利得多而田雞無左浪漫勇士帥權必然大打爭氣波
PS:第八場加多隻天天得樂 除左檔同磅有利 四眼綸呢條鳳凰友近期忽然搏命 反正同場嘅領航宇宙唔係穩陣 家陣仲大熱對賭攻擊

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-2-27 08:04 PM 發表 查看引用來源
星期三又三條單棍

第八場先  赤馬雄風同冠寶駒上星期同班同程發生墮馬取消賽事就匆匆再戰 赤馬雄風都係上次同樣評價 135磅係難題 頂多三重彩腳 半冷心水二雋 今季幾場重磅但都例衝一段 減下減下嚟到72分而負磅下調1 ...
第八場天天得樂上仗整體走勢結合今次檔位變化,似乎比二雋優勝,另外威武覺醒上仗亦確實跑得比二雋好;赤馬雄風比上次入Q壓倒觔斗雲加兩分,雖難言信心而仍有機會,如果用嘉熙就比較有信心;領航宇宙近兩仗有齊谷草及千六根據,越跑越好,上仗強組第三,看看是否可破黎廄千六不Q數據(另外還有陸知衝擊數據),估計由潘頓騎會自由發揮,未必會要求迫前。

今日難揀Q,熱Q太熱又不夠穩,本想用金發銀發、皇帝英明、穿甲鷹賭W,同賭Q差不多,現在則比一小時前每匹都跌了近20%。

頭盤超級星期六 多巴先生同將王再戰 當中將王已經有司馬經典邀請卡 出路程嫌短嘅傑貝哈特錦標志在熟悉場地 反而多巴先生如果呢場黃金之都錦標都無嘢睇基本上旅程完結 兩場賽事都係圍著高多芬馬海嚟買 當然係主副帥布宜學同杜俊誠 係傑貝哈特嗰場加埋上年女皇安妮錦標輸俾勝千里而杜漢培騎開嘅實實在在
星期日本地賽第三場一班千二睇到時時滿意緊張大師兩隻快馬喺度 咁咪買後追馬 師徒Q駿馬風采搭風火戰駒

另一場一班第七場1650泥地禪勝寶駒呢隻泥地王嚟到呢個分都係得呢個路程有競爭力 冤家好好心得勝在fit同路程準 但賭Q肯定無肉食 要返呢個路程贏過柏林探戈 124場次同程廢柴十磅仔根本舞唔掂隻馬 布文繼續騎都要昅實

第八場健康快駒上場布文係騎得一絕但今次對手換另一批又繼續135磅 搵支槍指住都唔敢買 本場放頭馬唔多估計龍船狀元應該輕鬆領放 上二班輕磅始終有利 半冷腳爆熱 今季幾次出賽次次都雙位數字檔位無抽檔命 終於今次排個二檔唔駛留咁後 而今場係打比最後搶分機會梗搏老命
尾場三班千六平均水準唔高 得三隻贏過同程而晴王係其中之一 都係嗰句升班輕磅始終有利 雪茄鄭可用兵源唔多 起步順利搵到遮擋嘅話坐位望贏 Q腳方面揀返皇帝金 勝在有一檔可以跟前啲 四眼綸近期賽事咁積極無奶油唔要 至於上場不留而放嘅日日美麗 換布文上去又睇效果如何 但個人覺得隻馬留好過放

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆