上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 只說地不談天 於 2023-3-19 11:50 發表 查看引用來源

情意結一定係想新力高升贏,始終係以前有性格家族成員
呢樣當然 不過光頭蘇練馬跑大賽實在俾唔到信心 真係贏唯有拍掌 但投注就不了

引用:
原帖由 只說地不談天 於 2023-3-19 11:50 AM 發表 查看引用來源

情意結一定係想新力高升贏,始終係以前有性格家族成員
一地眼鏡碎,重現經典一哩步速,前三段慢,鬥兩段,再次跑出千四馬

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-3-19 17:19 發表 查看引用來源

一地眼鏡碎,重現經典一哩步速,前三段慢,鬥兩段,再次跑出千四馬
高升係咪無咁長力?

引用:
原帖由 只說地不談天 於 2023-3-19 06:18 PM 發表 查看引用來源

高升係咪無咁長力?
我看非也,是只跑後八百沒有足夠爆炸力,要正常或偏快步速才合。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-3-19 17:19 發表 查看引用來源

呢場打比我覺得有兩隻今季可以繼續追
知足常樂同直線力山
知足常樂今場布文做左老襯
前四馬好老實今場各自打真軍 用力咁多
起碼下場佢地再出都唔敢買住
尤其永遠美麗 就算二千真係唔多到 隻馬如果超班大可以質搭夠 今場只係對同齡馬 步速非常有利都跑到咁 直頭係失望 可能只係隻110分馬
PS:幾位老兄 覺唔覺得呢條友留言咁熟口熟面?😆

附件

星期三又講三場
第四場躡景追飛三W仲喺四班著數到暈 布文騎開穩膽 Q腳一舖到位上場谷二千二落飛得手 擺明氣袋份子 難得負磅無加而落返嚟千八 馬房又當旺贏打比好難捨棄
第七場三班千二終於再出現呢個垃圾杯 馬王輝另一隻運高八斗上場賽前已經話隔得休息日太短 結果就底出怡心聲 呢次隔返三個幾星期跑谷千二 換返田雞又一檔應坐正 Q腳未排位前本應想電氣騎士但11檔實在難跑 要返初跑谷千二嘅華麗活力 上場谷一千後追不俗 有電氣騎士同喜駿之星喺前面開路幾好跑
第八場幸福至上上場久休復出一著夾中 升返二班孭少九磅而今場對手唔少已經見盡 有電訊巴打赤馬雄風步速預計正常 要再下一城非難事 其他馬之中喜駿駒跑谷戰始終高啲 出動到布文肯定想搏盡交代 三重彩加入同樣谷戰特佳 但因為評分高無賽程一路減分終於等到有賽程嘅玖寶

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-3-20 12:46 AM 發表 查看引用來源

呢場打比我覺得有兩隻今季可以繼續追
知足常樂同直線力山
知足常樂今場布文做左老襯
前四馬好老實今場各自打真軍 用力咁多
起碼下場佢地再出都唔敢買住
尤其永遠美麗 就算二千真係唔多到 隻馬如果超班大可以質搭夠 ...
頭馬加十分,收夠籌,亞季加五分,一場頭馬分數,回到二班仍可,瑪瑙評分不變(與永遠美麗同為99分),改變操練手法重回正軌亦有機,當然你說的兩匹就明顯評分有利,與近百分馬接近,回到二班受原班高分馬大幅讓磅,甚賺。

「海東青」印象中是老版友,少與我們感興趣的話題對碰,應該不是那條細菌。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-3-20 19:39 發表 查看引用來源

頭馬加十分,收夠籌,亞季加五分,一場頭馬分數,回到二班仍可,瑪瑙評分不變(與永遠美麗同為99分),改變操練手法重回正軌亦有機,當然你說的兩匹就明顯評分有利,與近百分馬接近,回到二班受原班高分馬大幅讓磅,甚賺。

「海東青」印 ...
同鴻兄見解一樣,件菌可能中冇廢釘咗蓋

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-3-20 03:25 PM 發表 查看引用來源
星期三又講三場
第四場躡景追飛三W仲喺四班著數到暈 布文騎開穩膽 Q腳一舖到位上場谷二千二落飛得手 擺明氣袋份子 難得負磅無加而落返嚟千八 馬房又當旺贏打比好難捨棄
第七場三班千二終於再出現呢個垃圾杯 馬王輝 ...
今日事忙飲恨,頭兩場爆冷門都跑出上次賭開之馬,慘。頭場黎昭昇終於千六破處。

第九場首選伊臣,之前三班一直贏,上到二班就不足,但輸得不遠,狀態早有,回到三班抽得一檔,夠贏。戰熊三千前次在強組贏馬而姿態好,上次檔差追一些,今次檔位內移而對手較弱,可望守較好位置而衝得更近,次選。保險腳大膽博下多利神駒,早前同程一冠一亞,如果有中內檔應屬前列份子,排12檔有難度但預期快步速有利追趕。有考慮雅典武士,上次四班開齋,時間算快,但10檔兼熱門,對手施壓易放得過快,之前表現不突出,不如揀前者。

星期六杜拜賽事寫四場
第四場阿喬斯短途錦標千二米直路 香港兩隻韋小寶同好眼光始終都信莫雅 跑完百週年紀念杯後知道唔係金鑽貴人手腳就出去跑 直路千二無需擔心轉彎問題 抽貼中外欄13檔相當好跑 又睇神仙能否打破遠征食蛋數據 最大對手就係同程三戰未輸過愛得深 上場預賽詩柏草地短途檔位唔算好情況下仍然贏得輕易 本身跑法機動 巴米高騎三場全勝 加埋隻馬係北三所以負磅只孭122磅相當著數 呢啲英愛馬咁少有早熟梗係用得就用

第七場草地大賽千八米連贏兩屆呢場馬但上屆俾本初之海分左一半頭馬嘅諾斯勳爵擺明全年目標係呢場 上年日蝕大賽輸左後就抖到上個月搵場膠沙地熱身輕鬆取勝 高仕登貴為名練派馬遠征向來謹慎唔好唔出 連本來出戰司馬經典上流貴婦都因為唔滿意操練表現索性唔跑 呢隻諾斯勳爵操到行哂加埋熟場地 三檔又好跑 日本陣營方面本來睇好豐哥嘅勝局在望但不幸操傷腳被迫退出 改要拉哥出戰嘅野田猛鯨 呢隻睇往績明顯千八二千最好 天秋輸俾春秋分可見實力 但其實喺東京優駿同日本杯嘅哩半嫌長都跑得唔差 千八至二千能力必然係最強 練馬師連川田都唔叫過去搵拉哥操刀 四檔跑法機勳 主隊藍營高多芬嘅威國之榮上場熱身算輕鬆但今場對手強好多而抽最外檔更不利 邊線

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆