上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.8k

星期三又最後三場
第八場嫡愛心贏開繼續追 雖然加左10磅但呢個路程咁首本好難飛 Q腳方面上場615場次嫡愛心贏馬同場跑第四嘅伊臣其實跑得都唔差 同樣跑呢個路程咁耍家隨時又開師徒Q 不明係包裝必勝 本來以沙田千四千六級數轉谷戰應該有揸拿但睇嚟隻馬要靠守四至五好位先有爭勝機會 上場千四雖然走三疊但有cover已經拖後一格返嚟都無威脅今次個八檔仲要係谷千二只會更難跑

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-5-15 08:23 PM 發表 查看引用來源
星期三又最後三場
第八場嫡愛心贏開繼續追 雖然加左10磅但呢個路程咁首本好難飛 Q腳方面上場615場次嫡愛心贏馬同場跑第四嘅伊臣其實跑得都唔差 同樣跑呢個路程咁耍家隨時又開師徒Q 不明係包裝必勝 本來以沙田千四千 ...
上期跑星期六趕不及刨馬出文,馬後炮一下。有幾場大熱馬賽績甚弱,例如頭場果然駿跑兩次千八都大敗及第九場金佰令上仗弱組只贏翡翠鳳凰冷門,落敗幾可肯定,當然頭場就算刪去果然駿仍有四五匹選擇;另外萬事快熱過步履如風而且得兩倍,難以明白,後者應屬穩勝份子更配上潘頓,潘頓另一場開心高球反而兩倍大熱,上仗前列馬再出跑同程全軍覆沒,再贏便要相當進步,只屬博博下。希望繼續大量有這類孭飛馬。

第八場嫡愛心正路選擇,包裝必勝上仗千四落敗而前仗千二入Q,縮程屬捨難取易,事實上兩馬千二都負於維港智能,對比負磅差距及勝負距離,包裝必勝可能還有點上風,今次主要輸蝕檔位,但有一千馬搶放,相當可能切入二疊,把握雖不及嫡愛心,仍有勝望,目前是大熱Q,當然若跑田草才值得投注。

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-5-16 19:46 發表 查看引用來源

上期跑星期六趕不及刨馬出文,馬後炮一下。有幾場大熱馬賽績甚弱,例如頭場果然駿跑兩次千八都大敗及第九場金佰令上仗弱組只贏翡翠鳳凰冷門,落敗幾可肯定,當然頭場就算刪去果然駿仍有四五匹選擇;另外萬事快熱過步履如風而 ...
第七場買檔買形勢就應該向飛馬將軍埋手 啲績逐漸穩定而谷戰跑高啲 一檔大利不得不揀 Q腳信和系嘅滿月 初出追得不俗 增程上千八更合 之後俾布文試閘可惜又係磅位問題益腎虧潘

尾場小霸王肯定係焦點但今次抽11檔走位受制而磅位由上次嘅120大幅加到133必有壓力 搏佢無Q 賭Q先要至尊高飛 呢場咁多快馬例如雅典武士 電訊飛車 八駿巨昇必有步速 形勢算好跑 腳係終於落返三班齊齊友福 減分成功雖然孭頂磅但有二檔搭夠 未必贏得但求一席P唔難

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-5-12 06:58 AM 發表 查看引用來源
星期六只賭兩場 港澳杯今次三隻澳門馬老實講機會唔大 尤其當地馬王耀昌之星仲要頂磅出戰 唔浪費口水 永遠美麗 綫路之星同紅運帝王三隻算數
第九場扒半冷要大紅袍 幾場千六都形勢不合 今場落返千四又一檔好跑 外地績贏過變化地 跑法簡單廢柴七磅應好好把握 Q腳加州偟者同樣有變化地根據 聽日如果真係如天氣預測所料有雨可能賺外檔場地

PS:蘇兆輝同波仔即時玩完 大機構指控佢地參予賭博 報道話就係競駿光輝跑谷戰嗰場買兩皮嘢 無講係W定P 最終被分別釘牌 10個月同1年
競駿光輝又出,前仗屬高水準,波仔自己知,事後看,落敗原因可能是:1)上仗靠變化地,2)狀態保持不到,3)不適應谷草或晚上作賽;這幾日停雨,競駿光輝明日不會有場地之助,難望跑出前仗水準。

星期六的閃電烈馬,是自個幾月前卓諾人生後肥葉第一匹達標有效頭馬,仍欠6場,粗略計得一成機會達標,手上籌碼只得着着領先、旅遊高球較有機會取得頭馬。旅遊高球明晚上陣,着着領先則星期日出戰,不過其他馬房也派強手,另外龍騰飛翔原似想燉落四班博一場,星期日臨急回到田草一千,馬有實力,但又是撳制能力問題。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-5-16 08:59 PM 發表 查看引用來源

第七場買檔買形勢就應該向飛馬將軍埋手 啲績逐漸穩定而谷戰跑高啲 一檔大利不得不揀 Q腳信和系嘅滿月 初出追得不俗 增程上千八更合 之後俾布文試閘可惜又係磅位問題益腎虧潘

尾場小霸王肯定係焦點但今次抽11檔走 ...
第七場飛馬將軍及滿月都是機會馬,同場2-3-7亦有近績支持,好多魚與熊掌

第六場博冷門前置馬。心想事成兩場外檔搶放贏馬,今次12檔影響不大,預期照舊放頭,比上仗加6分但對手似較弱,仍有賠率再揀。電訊同心降班,上仗大外檔搶放回來距離至尊高飛僅個幾馬位,今次抽好檔可稍留,不難闖一席,次選。天時明駒上仗又是外檔搶放,第四水準或不高,但今次抽好檔,重口馬早段不必搶,亦預期有心想事成遮擋,會有更好表現,兼顧。錢多多上次贏同程有水準,唯加分後檔位轉差,不否定機會但寧願博內檔冷門,希斯馬表現往往欠穩定。

星期日講最後兩場
第九場又見到自勝者強但加返134磅 千六 檔位又普通 有倒灶危機 要返輕磅好跑嘅縱橫天下 馬房仲未上岸出得肯定拼 Q腳方面本場保羅承傳同飛鷹翱翔喺度估有步速 要返跑千六更好嘅加州十大
尾場步大威猛上場係輸軟地但呢場馬水準唔差而繼續孭135頂磅唔見得有利 頂多位置機會 半冷要返好檔嘅愛國商人嗰隻神虎龍駒 受讓步大威猛12磅足以一戰 另一隻就喺兩隻美麗系度揀最終要特別美麗 又係跑形勢4檔合哂河車

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-5-19 06:03 PM 發表 查看引用來源
星期日講最後兩場
第九場又見到自勝者強但加返134磅 千六 檔位又普通 有倒灶危機 要返輕磅好跑嘅縱橫天下 馬房仲未上岸出得肯定拼 Q腳方面本場保羅承傳同飛鷹翱翔喺度估有步速 要返跑千六更好嘅加州十大
尾場步大威 ...
我講兩場。

第二場,原班馬中兩牌仔馬本來有利,但出自不可靠馬房,而且跑一千操控步速較大難度,放棄。先揀綠族威及實現夢想,兩匹都是有級數馬房的初出馬,準備充足,試閘有好走勢,預期即有好表現。保險腳取福國寶,上次增程弱組稍有進步,縮回一千會好。

第三場燈胆王子四班千四入Q及千六輸近,落五班優勢大,原班馬無一有同程好賽績,有潘頓寵幸,應勝,馬膽。配腳揀三匹曾在田或谷千六較近之馬,競駿無敵、美麗新星、鑽兩鑽。

星期三嗰三場三班賽先揀神仙嘅
旋風飛影 有財有勢同二雋
Q腳方面 第六場三班一千杯仔場合計對手同fit始終都係四季醒 集中跑谷一千安排合理
至於第八場 季中陣上爆缸被迫休息嘅有主意上從化兩個月重頭做起 趁著季尾時份好多馬搏到8899就抖到夠 加埋一檔 贏就唔易但要入Q位就相信唔難
尾場赤馬雄風擺明跑形勢 二檔跟前守好位喺呢個路程最煞食跑法 艾道拿要開齋嘅黃金機會可能就係呢一晚

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2023-5-22 08:46 PM 發表 查看引用來源
星期三嗰三場三班賽先揀神仙嘅
旋風飛影 有財有勢同二雋
Q腳方面 第六場三班一千杯仔場合計對手同fit始終都係四季醒 集中跑谷一千安排合理
至於第八場 季中陣上爆缸被迫休息嘅有主意上從化兩個月重頭做起 趁著季尾時 ...
有財有勢上仗弱組頭馬贏善傳香江頸位,加分在此感覺下風,要看神仙能否馬上推高馬匹能力。

講第四場,友心友型遠績當然好,上仗弱組大好形勢欠衝勁,要博肥葉撳制成功,不如博此大熱門繼續渾噩;佳運發兩次田草入Q,實力似較高,但谷草在傷後則表現差一截,兩匹都放棄。萬事有近況普通欠速度,鼓浪精綵屬唯一放頭馬,上仗跟隨心想事成得第三表現不俗,今次可望切入慢放,對手普通,前列份子。謙謙君子及勇威神駒近期皆曾在中級組別排較差檔位下追得好,亦有入位及入Q紀錄,一併兼顧。

星期日遮打杯嗰場馬其實都無乜投注價值 純粹搏浪漫勇士唔到哩半 平磅下買將王搭發財先鋒睇馬算數
其他場次第四場二班直路賽路程專家英雄豪傑一枝獨秀 係睇Q腳 上星期同程爆入冷Q腳嘅日日型已經算係其他馬之中揀得落手 匆匆再戰孭輕磅有力突擊

第九場新勝港澳杯嘅紅運帝王由115磅大幅加20磅到頂磅 投注上已經唔會搏 再追喜旺駒 落返千四始終有把握 另外彩虹千里上班輕磅好跑又一檔 小巴榮難得有呢隻機會馬肯定不敢怠慢

尾場再追馬主雄風 幾場落嚟排入面全部塞車 排9檔易走生位 另一隻隱形翅膀似幾夾巴度 同樣抽外檔應更好追

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆