魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
7  622.9k

支持吓先

信心保證C欄一檔有利, 彈埋草閘, 今場應該可以睇多D

蔡頭又跟三疊, 點玩?!

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-1-8 11:19 PM 發表 查看引用來源  
一月杯嗰場揀三隻 但魔頭馬搏下隻鷹雄入嚟 講真鷹雄我又唔會劃死佢一定唔得 上場香港瓶點跑都輸 加上之前又停操 佢仲先過隻菊花賞盟主神業過終點唔算太差 嚟到呢場G3 對手級數差一大截 當然未試過谷閘又頂磅係有呢 ...
鷹雄級數高, 但呢個磅對住谷草專家, 預3至5名

活力歡騰應該呢場目標所在, 盡地一煲, 估計留後爆一段, 睇下跑返幾多。

呢場馬王輝出兩隻, 睇好龍船鼓響. 2檔有廐侶玩單擋, 隔夜一直有啲飛, 史卓豐最近手風順, 留意

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-10-3 09:24 PM 發表 查看引用來源
要找找lomond,肥葉轉出的勁飛勁是否如我所說脫胎換骨?肥葉多數只有第一浸,肯轉倉的都有運行。
評分新低反彈, 遇著昨晚場地有得追, 與同晚四班1200比較, 雖時間相若, 但對手明顯較弱, 只係弱組頭馬而已, 脫胎換骨之說恕不認同:005::005:

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-10-5 04:27 PM 發表 查看引用來源

評分新低也真確,不過以上季表現就算落到這個分也不覺有能力贏,正如保羅威威早已減凸仍未近。現役的放馬過來基本上超大半班,若轉倉就至少兩W,現在真係唔敢買。 ...
勁飛勁, 保羅威威, 小米周, 麒麟穎之流, 肥葉旗下唔係用緊最佳跑法, 唔知係咩原因唔變跑法, 放馬過來情況應該都係一樣, 有分在手但跑法依舊, 贏個場大外一氣, 之後幾場都係得個追字, 追追吓轉埋場減分向下. 師承簡蛇應該多用幾道板斧先係, 但佢似乎唔係咁諗

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-10-7 10:20 AM 發表 查看引用來源 呢隻放馬過來睇都係後追馬 同軒轅齊飛差唔多CASE 睇準一場嚟殺
今場後睇黎要上1800-2000先得, 太均速了

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-11-25 04:35 PM 發表 查看引用來源
可能依家一哩都唔得 落返千四可能好啲 見韋賊都無乜跑錯
在港跑過幾場睇落隻馬鬥心一般, 直路唔加速, 前景唔多樂觀

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-11-27 10:01 PM 發表 查看引用來源

如果好吉利可以改善頭段,可再上,試閘順放或是好跡象。

安喜則要換走韋達,除非大摩養到進步到另一層次;梁家俊證明過騎高半班,要用梁家俊或蘇兆輝等硬功騎師。

剛上香討看看,其實是真問摩加利來歷抑或純粹玩老香港?利是 ...
人蠢無藥醫:071::071:

前往最後回覆