上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
1.2k  624.2k

共創更好差到呢……好在不用貝孭鑊。

順利開9-2Q,形勢造就大超賠率。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-20 07:11 PM 發表 查看引用來源 呢個時候買湯美仔啲馬暫時都係外線座騎穩陣啲 例如聽晚PAUL蘇隻光芒再現 叫比較似樣 至少人馬合作曾經上名
講開又講,梁家俊與何良疏遠後,蘇便召回搏殺,兩組合的合作頭馬數字像天平兩邊,一起一落。

另外今晚雷神座騎的賽績頗有缺點,但多檔好兼對手水,穩位望贏但易遇伏兵,失Q就好分了。

引用:
原帖由 terryc 於 2018-3-20 02:34 PM 發表 查看引用來源 今日大摩D新馬試閘, 大部份都脫哂節咁. 真得人驚.
今年諸事不順,選馬時只能秤低一些。明日只有得勝駒有勝算,休息一個月相信可回復水準,預期大勝。猛闖在此評分難在田草千六爭。多紅利對手強,感覺是爭位,同得福、公証福將看來較強。喜勝駒觀望,或兼顧。其餘機會不大,只望有些進步。

明天雷神座騎比星期三惡得多,連番數糊可期。

得勝駒跑不回前仗水準,幾場密跑似已做成損害,暫時不必再期望,待重踏正軌再說。

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2018-3-25 06:50 PM 發表 查看引用來源 我真心唔欣賞得勝駒嘅部署,3歲馬唔使急到咁。
一場錯誤造成骨牌效應,不能回頭。希望像續領風騷般衰半年後可重新上路,續領風騷當時更惡劣。

引用:
原帖由 terryc 於 2018-3-25 06:46 PM 發表 查看引用來源  

直路始終外閃。
睇莫雷拉手勢呢場係真搏架。而上兩次都係求求其。
睇下馬主咩反應了。
前仗也外閃但表現算出色,能給以奇用兵壓力,今仗卻負給面對以奇用兵要食塵的精明才子。已經不關外閃事。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-26 07:48 AM 發表 查看引用來源 仲有負磅 得勝駒南三讓精明才子北四磅 等同未跑先讓半臂
不必考慮,賽前已計算在內,正如預算佳龍駒贏時也已考慮負磅。精明才子前仗還被飛星凱旋越過,得勝駒讓半臂該讓得起。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-26 12:33 PM 發表 查看引用來源
都係抖下啦 咁密出嚟唔知為乜
另星期三駿皇綵換韋賊執一檔 潘頓停賽魔頭搵柏寶操鷹雄果然俾佢騎 火箭駒輕磅用阿賴 照睇蕭家都對湯美仔有意見
蕭家有意見也沒辦法,唯待有成績才討回座騎。

駿皇綵對手相當弱,只忌今季反覆兼不能跟前,以上季能力計則屬穩贏,仍是必選份子。大風暴逐漸回起,上仗不幸運遇上谷草不利內疊,今次應該不會再黑運,較均速之馬上千二亦較好,跑回十二月田草水準,可期一放到底。

對面摩友兩陣對壘,不想留言,免得像要聲討版友。若要說便是繼續外閃的得勝駒昨天有否跑出前仗貝湯美一仗水準?明顯沒有。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆