上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-3-4 09:31 AM 發表 查看引用來源 尾場非凡品味無需多講 集中跑谷千二真係跑高啲 雖然加左磅但都係130影響未算大 QT膽 對手之中美麗躍動留住跑確實好過擺前而上場發揮有啲點到即止嘅味道 當然配腳 三選綠色勇駿用拉哥肯定想交代但抽12檔極睇際遇 四重 ...
平海上仗壓倒兩匹配腳,如何?

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-3-4 06:58 PM 發表 查看引用來源  
平海上仗壓倒兩匹配腳,如何?
依家先睇到 唔好意思鴻兄 我覺得隻馬上次賺左內欄慳哂 感覺似係爆軚 今次其實賺快步速但交唔出水準

另外一講係某報報導魔頭點解今晚無出現原來老魔太過身 安息🙏

11/3
三班千二第一組:壽臣(王牌)

三班千二第二組:會長之星

三班千八:機臣(王牌)

四班千二第一組:活力勇士R2

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-3-5 01:12 AM 發表 查看引用來源  
依家先睇到 唔好意思鴻兄 我覺得隻馬上次賺左內欄慳哂 感覺似係爆軚 今次其實賺快步速但交唔出水準

另外一講係某報報導魔頭點解今晚無出現原來老魔太過身 安息🙏 ...
上星期三大摩已無出現,有線當日說其家中有事,已猜到情況。昨晚雖不在場,精彩千里則群星拱照,誰打通天地線?梁家俊表面無師傅支持,操刀時連師傅超惡馬也亂騎失蹤。

另外爆軚馬好檔轉差檔很難取捨,因為通常仍好分,有若干也進步再捷。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-2-24 11:43 PM 發表 查看引用來源  
大馬都有合跑較長路程,步步友便是例子。友瑩利過去最好是千四52分一仗,若操起有態跑相若水準一定可在五班起作用。
大摩轉倉馬向來急進,友瑩利來投後首仗即回到千四,有舊績根據,寧買錯莫走雞,其他馬則先選錶之精靈,千六四班捱得下現落五班縮程應惡,然後1或2,補出的降班馬晴朗拍檔能力上風但近況有懷疑。

第九場簡單講就算 預計精神威喜蓮騏星喺度估計有步速 而美麗非凡上兩場四歲賽都係搶口 到底今次點跑其實幾關鍵 上次買嘅任我行同喜蓮彩星再追多次 至於喜勝勁駒一哩跳到二千二都贏真係吹脹 呢場都會賺步速係睇上二班夠唔夠撼🙄

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-3-7 04:39 PM 發表 查看引用來源 第九場簡單講就算 預計精神威喜蓮騏星喺度估計有步速 而美麗非凡上兩場四歲賽都係搶口 到底今次點跑其實幾關鍵 上次買嘅任我行同喜蓮彩星再追多次 至於喜勝勁駒一哩跳到二千二都贏真係吹脹 呢場都會賺步速係睇上二班 ...
兩場效果欠佳,估計美麗非凡會回復彼邦快放戰略,以祈變身在打比挑戰強手。這場馬接近又變數多,感覺非常混亂。

第十場直路賽韋小寶點都係四平八穩 魔頭兩隻當家猴王排一檔真係兩睇 最大阻力反而係130磅 錶之智能上場有啲失望但今次個檔好跑 論兩隻秤先錶之智能 跳出世界個七檔唔算理想 放又唔係 留又唔係 四重彩腳

賽後報告友瑩利左前腳不良於行 水火風爆缸

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-3-9 06:46 AM 發表 查看引用來源 賽後報告友瑩利左前腳不良於行 水火風爆缸
感覺水火風有點亂來才如此,該留不留,本是後上馬,意外地慢步速放頭贏馬之後就亂放。

兩天忙於刨馬未說及好運,是昨天重點收穫,主因強手已去也。

星期三大摩三匹,初步看,只有初起的機臣感覺可以兼顧一下。另外跟開方廄的雙節棍,若跑千二有信心,但竟增程到千六,減分抑或搏殺,再刨刨。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆