上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
2.2k  622.4k

星期三大賽前夕睇三場一千
頭場嘅三班最單純 一個月前同程538場次前三馬又碰頭  單Q搏美麗第一搭英雄豪邁嚟過關算數

第四場嘅四班亂局一場 套用當年熊良錫成日噏隻隻垃垃圾圾最適合呢啲場合 初出兩隻新馬皆益善同鴻圖新星試閘無乜睇頭 要返獨沽一味谷一千最好嘅華麗活力 連跑四場谷千二擺明減分 跌到落嚟46分比起對上一場同程上名減左十分 負磅同檔位處有利水平係時候郁手 Q方面扒冷共創成果 近幾場際遇差到無人有但因為場場輸唔遠就好難減分 谷一千之前跑嗰場受制檔位留後衝得唔差 呢場抽五檔有利前跟跑法 咁易搶口嘅馬呢場咁多放頭馬跑谷一千最合
第五場嘅二班一千杯仔搵合 雖然得九隻跑但至少有三隻都係靠搶放搵食 對守好位馬匹有利 扒半冷要上場神經刀贏馬嘅人和家興 希斯呢場兩隻跑法上緊張大師抽最外檔仲要得一招放 有馬搞就唔鬥得 第一隻劃 反而人和家興曾經證明過守三四位一樣可以發揮最大威力 雖然上場忽然大勝唔知係咪希斯啲針葯谷得應 但今場形勢對佢明顯有利 升班跑返首本谷一千難以捨棄 另一隻會賺形勢就係腎虧潘攞返嚟騎嘅四季醒 又係路程焗限問題 跑法簡單而二班谷一千路程又少 有得出實砌

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-4-24 20:24 發表 查看引用來源

上次完全揀不到可賭場合,賽果亦覺難中

今日亦難搞,第四場及第五場都覺混亂,第六場要揀熱門馬又不覺穩,講下第七場。

多利神駒轉倉後穩定下來,兩場一亞一冠都具中上級數,加分而對手減弱,有好檔,仍可再捷。電訊飛車平平穩 ...
尾場港林福將上場無跑錯影都無 跑返谷戰又贏點玩
大賽日三場G1
主席獎嗰場加州星球同維港智能首度交手而同樣遠征返嚟 隔得一個月時間休息係咪夠唔知 兩者跑法都係放頭點互動係關鍵 四平八穩就要賢者無敵 早講過跑千二能力唔差得過一千 上場G2短途錦標前跟幾乎偷襲得手反映跑法唔一定留最後 布文攞返嚟騎可信 至於短途錦標分列三四威力奔騰同嫡愛心似係馬回落 至於綠族無限跑千六增程失敗後縮返嚟千二 近況肯定FIT只考慮級數問題 外隊三隻消暑樂祭呢隻新任高松宮記念盟主跑香港短途嗰場無乜跑錯都無威脅 抽11檔更難跑 英國馬女堅信最好成績就係希鐸短途杯呢場G1第三 但未曾反映真正能力 不明係另一隻日本馬旭日朗途 出道早期就喺千八二千呢啲中距離賽事跑 近幾場就落嚟跑千二千四倒唔差 今場換連達文睇臨場步速夠唔夠快啱佢追

冠軍一哩賽亂局 威哥對金鎗六十部署真係小心 唔似得金鑽貴人跑得就跑 季內初出即勝香港一哩反映跑fresh毫無問題 雖然未必夠態但一瓣以逸待勞的確係對佢最好嘅部署 一對美麗勝在準但底牌見哂 遨遊氣泡杜拜返嚟點都要打折 頂多位置馬 至於錶之銀河跑完短就上打比撼場勁嘅 擺位同遨遊氣泡一樣 外隊四隻勇大帝能怔慣戰但最近三勝不過係德國意大利卡塔爾呢啲水準唔高賽事 可能有獎金但無冠軍相 日本三隻鑽彩同大宴重酬喺上年NHK一哩杯碰頭分列一三 但鑽彩之後三場雙位數名次唔知係咪早熟退步 大宴重酬上場落澳洲跑唐加士打一哩撞著大爛地又出馬多攞位唔順只輸三個幾馬位唔算太差 連達文跑過一場應該知點搞 另外一隻傲蹄巴魯秤佢喺上年京都嗰場一哩冠軍錦標第四嚟睇本應有一戰之力 可惜騎嗰個西村淳也海外經驗少 如果有前三當贏
女皇杯浪漫勇士又一次考驗個十檔 呢場玩複式好似穩陣啲 搏浪漫第二第三有得分 至於大至尊打死都唔信會得 唔係隻隻北四馬好似浪漫勇士同威爾頓可以打比後再贏女皇杯 主要對手都係日本三傑 先見唔駛講 川田將雅一定係不利因素 但如果唔重重受困一定有位置 至於滂薄無比勝在跑沙田係高一班 拉哥唔嚟換連達文仍有一戰之力 至於北橋 上場酋長錦標哩半有啲長 睇嗰場馬個場地其實幾差好難跑 輕風飛跑完就打柴 北橋咁都近 嚟到沙田呢啲好地縮返嚟二千 贏就一定難 但入位置個人認為唔係無可能

女皇杯日第九場二班千四 唔少馬唔係重磅就走下坡 要返跑法主動又好檔嘅亞機拉最穩陣 對手之中馬林此程準繩雖然排最外檔仍要兼顧
尾場五隻新勝馬再出 比較上都係再追占士德 呢場同祥和順同顏色王子仲有風雲武士喺度必有步速 周仔唔舒服寧願星期三都唔跑留力跑呢隻有誠意 首選 至於星際快車終於增程上千二都合理 早段落腳唔算快排11檔影響有限 麥道朗再騎必然QT腳 扒冷腳就係魔頭幫猴王系引入嘅新貨得道猴王 明顯做哂嘢出嚟跑戰意一定有 只係黎昭昇老實講功力有幾多有眼見

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆