上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
83  622.9k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-14 01:09 PM 發表 查看引用來源
官方公布布文嚟唔到 佳騰駒換岳禮華操刀
岳禮華實力真係有過之而無不及

引用:
原帖由 terryc 於 2018-3-14 05:50 PM 發表 查看引用來源

出面D人唔係咁睇架...人地以為布文係澳洲第一高手. 岳禮華...過氣了....
近年名氣當然有所不及,但相信爛船總有三斤釘

但唔明點解全程留咁後,仲要轉彎時發力

起孖又無湯美仔份,合作是否真係已出問題?定係佢騎功無想像中咁好

引用:
原帖由 terryc 於 2018-3-19 08:57 AM 發表 查看引用來源

只睇成績而沒有睇其他,等於只看樹木不見森林。

很多馬貝湯美都有落力操開,但因不同因素而不能騎,如停賽或造不到磅。那是否真的要等到貝可騎才出擊?

真正易配後跑得更好的是有,但不算多。  

部分馬。。 ...
我無只看騎師,只是每次贏馬或起孖都好似無湯美仔份,我係佢都滿不是味兒

引用:
原帖由 terryc 於 2018-3-26 02:05 PM 發表 查看引用來源

都唔係聲唔聲討版友。

只不過係某啲論述因昨天的賽事而站不住腳。我不反對換人試試,反正人無完美。但換完人效果都唔係特別好就要接受現實。 ...
我地討論就話要面對現實,但你知嗰D馬主唔會咁諗,始終係成敗論英雄,希望係過渡期

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-3-26 01:33 PM 發表 查看引用來源

蕭家有意見也沒辦法,唯待有成績才討回座騎。

駿皇綵對手相當弱,只忌今季反覆兼不能跟前,以上季能力計則屬穩贏,仍是必選份子。大風暴逐漸回起,上仗不幸運遇上谷草不利內疊,今次應該不會再黑運,較均速之馬上千二亦較好,跑 ...
見到入面單單打打已無心機去睇同留言

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-3-26 03:00 PM 發表 查看引用來源

我理解,亦同意,只是面對摩友就不願意像對老香港那般。坦白說,有些批評貝之言,與老香港針對家俊沒有兩樣。

這邊至少可以像從前多些空間論馬,且也不限摩馬。

另外昨日祈騎喜勝駒,我不覺有問題,甚至認為有心一拼,否則不會 ...
嗰件屎忽鬼已無乜興趣理佢,來去都係嗰招

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-26 10:13 PM 發表 查看引用來源
你講嗰位joyce??我當佢係死嘅
我同鴻兄都係講緊嗰件自認6代不知所謂老香港,至於摩帖入面其他人講乜已無乜興趣理,由得佢地玩夠去。
係衷心希望湯美仔加油,我唔相信佢真係咁差

衷心希望湯美仔更好發展

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆