魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
9  624.1k

傳承第二算預期之中,始終相差18磅
希望睇下平磅會唔會再比拼下

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-9-28 18:14 發表 查看引用來源

下場沙田錦標講真唔係好希望馬王跑呢場 繼續讓支鎗十磅係難搞
又係呀,始終8歲
情願佢蓄銳一擊

真心唔明點解希C要報呢場,而唔等平磅至出?
佢仲以為係後生嘅傳承?

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-10-18 18:00 發表 查看引用來源
不如問郭大生點解唔肯見好就收😆
係可以跑,但唔係咁密,始終已8歲

真係留力平磅好過啦

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-10-18 22:05 發表 查看引用來源
已經講左直接跑正本戲 再無P就退役 反而我最有興趣就係到底外隊係咪會嚟 連應總都話唔希望今年國際賽變本土大戰
照睇目前情況真係唔樂觀,真係除非改期

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-10-19 20:39 發表 查看引用來源
除非希斯同馬主肯變通 如果唔係12月國際賽整定做炮灰另隔離討論支鎗有網友睇巡邏片話支鎗臨尾轉兩次腳 咁其實係咪代表呢場撼得好勁透支左呢??
中咗菌咒?

回覆 3061# 鴻略 的帖子

鴻兄無謂再回嗰件垃圾啲帖,由得佢自high自吹
我已無回無睇好耐,直情睇都廢事

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-3-19 03:21 發表 查看引用來源

今年打比,維持上仗評價,暫時只是二班水準,新力高升循序漸進,連贏四場,光頭蘇不必再谷就不會錯,狀態不用擔心,上仗早段三疊,快步速遲追上,更有信心應付二千米,預期走位與上仗相若,與永遠美麗是實力與長力的比試,永遠美麗上仗輕取 ...
情意結一定係想新力高升贏,始終係以前有性格家族成員

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-3-19 17:19 發表 查看引用來源

一地眼鏡碎,重現經典一哩步速,前三段慢,鬥兩段,再次跑出千四馬
高升係咪無咁長力?

引用:
原帖由 鴻略 於 2023-3-20 19:39 發表 查看引用來源

頭馬加十分,收夠籌,亞季加五分,一場頭馬分數,回到二班仍可,瑪瑙評分不變(與永遠美麗同為99分),改變操練手法重回正軌亦有機,當然你說的兩匹就明顯評分有利,與近百分馬接近,回到二班受原班高分馬大幅讓磅,甚賺。

「海東青」印 ...
同鴻兄見解一樣,件菌可能中冇廢釘咗蓋

前往最後回覆