賀年被報紙唱到一啲都唔值可取全季牌喎!

收藏  |  訂閱
2  790

取自東方報.

近排跌Watt跌得最勁,已經數唔到雷神、周俊樂,肯定係呢位剛攞到下季全季牌照嘅法國仔賀銘年,早幾期已經有幾隻「喜盈運」、「天地同心」、「水箭龜」等跑得衰,今日更係變本加厲,「葵涌精英」又慢閘、「惜多福」又唔放頂響三疊,「電訊火箭」直路係度跳cha cha,仲有隻「各取所需」又前又後好似唔想贏咁...莫非一落到腳,後勁年即刻變軟腳年?

賀銘年近期熱倒事件簿
667場-「傑彩繽紛」跑二班千八步速快都照早踩油,但上到一半又停,頂響外面唔知想點,最終大敗呀...

691場-「喜盈運」起步慢一慢,全程走規唔順愈騎愈墮,大敗33個馬位返來,6.5倍熱門輸到不明不白。

700場-「天地同心」臨入彎前脫口,人哋上緊佢就反而墮後,車前倒後下呢隻熱門失Q呀。

710場-「水箭龜」八隻少馬場合留到包尾飛出八疊追,蝕位蝕到暈,呢場仲要慢步速,唔明賀銘年步速智慧點解咁差?

今日
719場第一場-「葵涌精英」起步慢一慢,比之前幾位留後一截,最終力拚影相僅僅得第二,差啲連Q都撻埋畀「友盈有款」。

721場第三場-騎有前速的「惜多福」又唔放,最終頂響三疊,結果只得一席遙遙落後嘅第三名。

723場第五場-賀銘年騎熱門「電訊火箭」直路片出又片入,如果唔係發揮咁差,點會輸畀慳盡位僅勝嘅「凌駕」?

724場第六場-騎住「保羅承傳」全程走三疊,冇眼睇!

725場第七場-呢場發揮真係全日最衰,賀銘年本來騎住「各取所需」響前面第三位,但就一路退到後面,終點前又撲番上嚟跑第4,車前倒後到咁...唔通後勁年真係要夾硬留番去後面追先得?

馬會是否要跟進一吓呢? 叫啲員工比番抲打佢啦!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-6-8 08:27 AM 發表 查看引用來源

取自東方報.

近排跌Watt跌得最勁,已經數唔到雷神、周俊樂,肯定係呢位剛攞到下季全季牌照嘅法國仔賀銘年,早幾期已經有幾隻「喜盈運」、「天地同心」、「水箭龜」等跑得衰,今日更 ...
通常鬧完先嚟真波!

引用:
原帖由 劍山白 於 2020-6-8 10:36 AM 發表 查看引用來源

通常鬧完先嚟真波!
最好就係咁樣啦! 好似南區寶馬會都要回應一吓先. 全世界人都睇得到有出入, 馬會都係要死雞撐.

前往最後回覆