矮佬之道0712 R11合衷共濟 寶成智勝 醒目勇駒 精彩勇士

收藏  |  訂閱
34  6.4k

矮佬之道0712
馬前課之第一課
法早啲改係最好(百寶袋)
大力便是要成全(電子傳承)
糧到手即見眼紅(幸運精選)
情願信你有明天(明月昇輝)

馬前課之第二課
被隻瘋狗受攻擊(首飾大帝)
倫敦唔係地區正(富祿)
係人都怕被叫基(無價寶)
魚腩係腥到要暈(幸運大兄)

馬前課之第三課
任你要脫光都得(連連行運)
塵得多數被人混(綫路勇駒)
易被人混成炮灰(軍炮)
唯有聽話就會掂(生生勝勝)

馬前課之第四課
一兩步就可升天(百步穿雲)
院方話喜獲粒星(喜蓮騏星)
如唔信定會走寶(玖寶)

馬前課之第五課
時來運到要信喎(運時來)
龍眼變黃會好涼(放眼量)
何人應門趁郁根(管之星)
斯文人唔好信佢(自然君子)

馬前課之第六課
輸麻雀就要轉莊(金莊令)
進馬一步有功取(駿馬風采)
聞能進昇為一哥(喜駿之星)
勞得太過傷好揚(太陽戰馬)

馬前課之第七課
呢件似係榮休馬(無心睡眠)
海運呢行係好揾(鎧運之星)
做唔到冠係大意(天意)
百萬盃係明駿星(金剛石)

馬前課之第八課
明星都係去著草(蟲草之星)
班周有時都要震(精準快車)
神經都可以競賽(福威勝)
唔好係海上奔馳(綠尚飛馳)

馬前課之第九課
成吉會施焊咁勁(蒙古王)
呢件都係榮休馬(信心保證)
有邦交都會車震(美麗掌聲)
呢條女真係處女(真妙星)

隔夜馬前課賠率供參考.

隔夜馬前課賠率供參考.

矮佬之道0712
馬前課之第一課

法早啲改係最好(百寶袋)8.7
大力便是要成全(電子傳承)14
糧到手即見眼紅(幸運精選)6.1
情願信你有明天(明月昇輝)10

馬前課之第二課
被隻瘋狗受攻擊(首飾大帝)4.9
倫敦唔係地區正(富祿)15
係人都怕被叫基(無價寶)27
魚腩係腥到要暈(幸運大兄)97

馬前課之第三課
任你要脫光都得(連連行運)5.7
塵得多數被人混(綫路勇駒)4.3
易被人混成炮灰(軍炮)20
唯有聽話就會掂(生生勝勝)6.5

馬前課之第四課
一兩步就可升天(百步穿雲)4.6
院方話喜獲粒星(喜蓮騏星)2.8
如唔信定會走寶(玖寶)6.3

馬前課之第五課
時來運到要信喎(運時來)25
龍眼變黃會好涼(放眼量)13
何人應門趁郁根(管之星)28
斯文人唔好信佢(自然君子)15

馬前課之第六課
輸麻雀就要轉莊(金莊令)4.1
進馬一步有功取(駿馬風采)7.5
聞能進昇為一哥(喜駿之星)7.8
勞得太過傷好揚(太陽戰馬)22

馬前課之第七課
呢件似係榮休馬(無心睡眠)19
海運呢行係好揾(鎧運之星)6.6
做唔到冠係大意(天意)18
百萬盃係明駿星(金剛石)27

馬前課之第八課
明星都係去著草(蟲草之星)8.3
班周有時都要震(精準快車)8.8
神經都可以競賽(福威勝)21
唔好係海上奔馳(綠尚飛馳)29

馬前課之第九課
成吉會施焊咁勁(蒙古王)8.5
呢件都係榮休馬(信心保證)馬主著咗草
有邦交都會車震(美麗掌聲)2.6
呢條女真係處女(真妙星)6.1

魚想吊要三鈎18

引用:
原帖由 矮佬 於 10-7-2020 05:16 PM 發表 查看引用來源

人到老時都要揾一些消閑野去做, 寫野就是其中一種樂趣, 因為唔一定要賭錢才有樂趣架! 練腦就是一種生存之道.
好正啊師兄
你講到樂趣系真正享受既
我諗有唔少師兄弟唔系享受賭博

敬佩師兄看破

引用:
原帖由 icapt-online 於 2020-7-11 05:15 PM 發表 查看引用來源

好正啊師兄
你講到樂趣系真正享受既
我諗有唔少師兄弟唔系享受賭博

敬佩師兄看破
,其實分為紅和塵。紅為喜悅,紅為富貴,紅為慾望,紅還是誘惑。這些喜悅,富貴,誘惑,就是我們所謂的現實世間種種的事物。而塵,即為塵土,把世間的種種誘惑和慾望看作塵土,稍縱即逝,是為看破紅塵的意思。一個人活着,有時候,真的需要擺脫一些過多的慾望,從而看破紅塵,好好地過好自己的日子。最重要一點就是永不與別人比較, 才是人上人喎!

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-7-11 08:56 PM 發表 查看引用來源

紅塵,其實分為紅和塵。紅為喜悅,紅為富貴,紅為慾望,紅還是誘惑。這些喜悅,富貴,誘惑,就是我們所謂的現實世間種種的事物。而塵,即為塵土,把世間的種種誘惑和慾望看作塵土,稍縱即逝,是為看破紅塵的意思。一個人活着,有時候,真的需 ...
看破紅塵的人,往往都是聰明的人, 一定視錢財如冀土, 不過可以興奮去賭, 尤其是賭馬. 因為,知道要拒絕別人進入自己的生活圈,是是不現實的. 所以,他們懂得將自己從別人的生活圈中淡出。淡出別人的生活圈,也許,就會讓他們遠離那些婆婆媽媽的紛紛擾擾;淡出別人的生活圈子也許,他們就能夠遠離了利慾薰心的誘惑,也遠離了誤入歧途的可能性, 不過以上談係要遠離的是麻甩佬, 女性除外.

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-7-8 11:17 PM 發表 查看引用來源
照睇田老太都要等下季才能過百囉!
大波田自有个家庭,好lucky.

一袋過主昨夜2.6/1.4, 現時又係2.6/1.4, 頭馬應好危喎! 咁睇法連外圍佬都唔洗套戥喎!

R1 明月昇輝 一代莊主 百寶袋 電子傳承

早晨,矮代莊主

R1 明月昇輝 一代莊主 百寶袋 電子傳承(認真博命, 咁多可以影贏) 照睇唔阻, 都係佢贏喎! 原來係贏硬, 咁照法狗仔頭馬都幾危.

前往最後回覆