上一頁下一頁
發新話題

《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》全文完

收藏  |  訂閱
64  26.2k

引用:
原帖由 lwp 於 2008-1-6 12:00 AM 發表

:smile_44:  Chochet兄的文章看後令人感動,Sawatdee兄的文章看後令人驚醒,兩位賢兄的文章都是難得的佳作。個人十分欣賞Sawatdee兄的文章,因為質勝於文,此中有真者在也!

:smile_38: 希望賢兄能繼續 ...
....大鑊過寫大學論文.....

引用:
原帖由 lwp 於 2008-1-6 09:31 PM 發表

我手寫我口,無需為文造詞,那便輕鬆多了!
咁太口語化....太粗口化.....用來寫文章....我估唔係太適合.....

引用:
原帖由 聆聽 於 2008-1-6 10:14 PM 發表
s 兄百忙之中抽空出書, 一定要入黎支持下........
.....這個網名好聽 D.....以前嗰個有 D嚇人.......返來電你......

引用:
原帖由 ute 於 2008-1-7 09:35 AM 發表
"戰爭篇" 之呷醋案例

1. 與她的朋友一起食飯. 問多了她朋友的事. 她會很生氣地說 "你做乜問佢咁多№呀? 你係咪想溝佢?"

2. 你送了禮物給她. 她會突然嚴厲質問你 "你有冇送過№畀 ...
..........

引用:
原帖由 mwk_h 於 2008-1-8 01:16 AM 發表

S兄囡囡是超"刀手"級, 我有幸見識過, 她基本上一日的收獲相當於小弟一個月的支出.
......

引用:
原帖由 gear95 於 2008-1-10 12:56 AM 發表
唔知係咪我小心眼定乜啦, 睇睇下好似feel到"三件事件"有d好似係度唱d女咁, 老實講, 呢個Forum d Fans, 9成都知S大哥你條女係乜水啦.  最近d野細佬都聽過少少, 唔知既師兄, 睇到你又爭論篇又祝福篇, 係人都估到發生咗d乜啦, 男人老九, 咪咁小家啦, 用咁多時間嚟寫編懶"驚世"論文黎唱條舊菜, 人地都仲要揾食架.

你估呢度個個都十八廿二咩, 過得江玩/包女, 洗鬼你"驚世"咩, 咪黎幾隻騎呢鬼做吓應聲蟲自已就鬆毛鬆翼以為自己有好多Fans先得架, 俾你叻到盡,  咪又係個Forum度 :smile_42:

拎得起就放得低, 睇開d啦
......

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 09:46 AM 發表

"三件事件"
"......

引用:
原帖由 乘客A 於 2008-1-10 10:18 AM 發表

其實S兄寫既文章唔多唔少都影響左我,當我去沉既時候,我突然間睇到S兄寫既野,跟住我就三思,將我囡囡丟低左,搞到佢入左黑市精神病院,一個月都聯絡唔到佢,醫左兩個月,而家先好返…佢而家係老家生活,唔 ...
.....

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 10:44 AM 發表
...其實就係第二件事最有問題,你都知你條船的情況...不要以為在網上說的事冇人知,這世上多過一個人知的事已不是袐密...
至於你在"唱衰"囡囡還是"提醒"其他師兄,只是每個人的不同睇法,但如果是我自己的話,如在網上見到有師兄有問題會"提醒",但關乎到自己認識的囡囡就會"沉默",因囡囡信你才講給你知,但轉頭又去"提醒"她的客,阻佢搵食...haha~~我冇理由阻朋友發達o架ma...
.
..........

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 11:44 AM 發表

我只是見師兄好像未能完全放下感情,怕一時激動寫多咗嘢ja!
但我是完全沒有惡意的...
(但給她知你寫她的事也沒問題ma?)
至於其他囡囡...唉~~現在同良家婦女結完就"分"都大有人在 ...
.......

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆