上一頁下一頁
發新話題

《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》全文完

收藏  |  訂閱
304  26.0k

ohmygod兄所說,收集情報,帮囡囡們看看這沉船客是否有投資潛力,摸清他們的底和弱點,方便曰後囡囡操縱
以前香港亦有泰妹這樣做...

當客人對囡囡有意思,大家交換電話時,會專登比錯一個男人的電話號碼,對話中那男人會試探你的胆量
囡囡會解釋比錯號碼,這個男人以前點樣帮她,已經當係老豆咁,當然一定介紹給每個男友認識
之後這個男人就像她的經理人,囡囡每星期應付六個男友,每當索錢不遂或吵架時,這經理人就大派用場
還會帮囡囡寫情信,寄情歌,鄱包小禮物,務求令到每位男友甜密的警喜...
而這位沉船客心中的大好人,是囡囡的真命天子,還是利益上的拍擋呢?
我都不清楚:smile_43: :smile_43:

引用:
原帖由 幸運鑽石 於 2008-1-20 03:12 AM 發表
ohmygod兄所說,收集情報,帮囡囡們看看這沉船客是否有投資潛力,摸清他們的底和弱點,方便曰後囡囡操縱

當客人對囡囡有意思,大家交換電話時,會專登比錯一個男人的電話號碼,對 ...
只係囡囡o既另一種客,呢種係主要出力而唔係出錢,要囡囡信得過先做到,所以比出錢客高級少少

呢種客雖然唔係真命天子,但如果緣份到就好難講,由於佢地同一般出錢客比同囡囡接觸得比較多,變真命天子o既機會亦都高啲

s兄就係呢種出力客,但係囡囡揾到個大出錢客,所以暫時s兄已無利用價值

支持Sawatdee兄... An excellent paper for all late comers !

thx

引用:
原帖由 幸運鑽石 於 2008-1-20 03:12 AM 發表

當客人對囡囡有意思,大家交換電話時,會專登比錯一個男人的電話號碼,對話中那男人會試探你的胆量
囡囡會解釋比錯號碼,這個男人以前點樣帮她,已經當係老豆咁,當然一定介紹給每個男友認識
之後這個男人就像她的經理人,囡囡每星期應付六個男友,每當索錢不遂或吵架時,這經理人就大派用場
還會帮囡囡寫情信,寄情歌,鄱包小禮物,務求令到每位男友甜密的警喜...
而這位沉船客心中的大好人,是囡囡的真命天子,還是利益上的拍擋呢?
...........

引用:
原帖由 たくや 於 2008-1-20 05:37 AM 發表

只係囡囡o既另一種客,呢種係主要出力而唔係出錢,要囡囡信得過先做到,所以比出錢客高級少少

呢種客雖然唔係真命天子,但如果緣份到就好難講,由於佢地同一般出錢客比同囡囡接觸得比較多,變真命天子o既機會亦都高啲

s兄就係呢種出力客,但係囡囡揾到個大出錢客,所以暫時s兄已無利用價值.

.....
......

引用:
原帖由 lwp 於 2008-1-19 07:44 PM 發表

已PM版主,請求置頂了,相信 carskars 版主會從善如流,我對他及此帖甚有信心。此帖應與Chochet兄的故事同列此論壇的鎮館之寶,以其不可多得,情真意真也。
1. lwp 給版主的短訊:

「尊敬的 carskars 版主:
Sawatdee
兄最近的《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》,是難得的好帖,可給很多迷途羔羊指點明路,跳出苦海,實造福無限矣!短短數週,已有過萬人瀏覽,224個回應,走勢凌厲,甚受歡迎。現在全文差不多已近尾聲,也是考慮將它置頂的時候了,用敢特函請求將之置頂,以饗大眾。尚祈    明鑒卓裁!
lwp
謹啟
19-1-2008

2. carskars 版主回覆

「置頂不是問題, 但必須有些取捨, 這類post 已有兩個, 你們想保存那個??

3. 大家意見如何?:smile_38:

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-20 08:59 PM 發表

....好難好一個形容詞或身份......來形容我......我認為比較貼切是用 "雜種" 來形容......因為做 D嘢......經常是兩面都不是人....

....我同囡囡己經冇乜關係. ...
其實s兄可以寫埋你呢種客o既野,正如你都話你自己"on9",所以都有警世作用

回覆 #237 lwp 的帖子

版主回覆是否2個關於Chochet的故事要放棄其中一個呢?? 但2個都是很好的故事, 2個都不想放棄呀~~!!:smile_39:

說句太膽話,不如不要 "澳遊吹水區", 改為將這置頂,好嗎???:smile_41:

回覆 #237 lwp 的帖子

2. carskars 版主回覆:

「置頂不是問題, 但必須有些取捨, 這類post 已有兩個, 你們想保存那個??」

支持置頂!!:smile_38:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆