上一頁下一頁
發新話題

《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》全文完

收藏  |  訂閱
304  26.0k

引用:
原帖由 gear95 於 2008-1-10 12:56 AM 發表
唔知係咪我小心眼定乜啦, 睇睇下好似feel到"三件事件"有d好似係度唱d女咁, 老實講, 呢個Forum d Fans, 9成都知S大哥你條女係乜水啦.  最近d野細佬都聽過少少, 唔知既師兄, 睇到你又爭論篇又祝福篇, 係 ...
係邊個?請問有冇提示???:smile_41:

引用:
原帖由 gear95 於 2008-1-10 12:56 AM 發表
唔知係咪我小心眼定乜啦, 睇睇下好似feel到"三件事件"有d好似係度唱d女咁, 老實講, 呢個Forum d Fans, 9成都知S大哥你條女係乜水啦.  最近d野細佬都聽過少少, 唔知既師兄, 睇到你又爭論篇又祝福篇, 係 ...
"咪黎幾隻騎呢鬼做吓應聲蟲自已就鬆毛鬆翼以為自己有好多Fans先得架"

C-Hing過咗火喎. 大家討論問題. 觀點與角度不同是平常事. 你有權唔認同作者及其他人做法. 但毋須用到人身攻擊.

呢句說話一樣可以用番你身上. 去到最後又變嗌交收場. 唔好咁啦.

引用:

終於都有其他師兄feel到d野la!
可能我都係個小心眼o架人,自從s兄的船開始了新生活,我就開始feel到d,什至覺得有d偏激tim,但我知這網大多數的人是想睇落去,有d可能會睇完心灰,有d睇完當故仔,笑吓算,我只想說這世界任何事也有"正""反"兩面,不要太過只睇一面,或將一件事當是全部的去看...何況雙方最後結果如何,也請各位早d放開,別太激la...
至於s兄你的"三件事件"會否有點...

引用:
唔知係咪我小心眼定乜啦, 睇睇下好似feel到"三件事件"有d好似係度唱d女咁, 老實講, 呢個Forum d Fans, 9成都知S大哥你條女係乜水啦.  最近d野細佬都聽過少少, 唔知既師兄, 睇到你又爭論篇又祝福篇, 係人都估到發生咗d乜啦, 男人老九, 咪咁小家啦, 用咁多時間嚟寫編懶"驚世"論文黎唱條舊菜, 人地都仲要揾食架.

你估呢度個個都十八廿二咩, 過得江玩/包女, 洗鬼你"驚世"咩, 咪黎幾隻騎呢鬼做吓應聲蟲自已就鬆毛鬆翼以為自己有好多Fans先得架, 俾你叻到盡,  咪又係個Forum度 :smile_42:

拎得起就放得低, 睇開d啦
......

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 09:46 AM 發表

"三件事件"
"......

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-10 10:01 AM 發表

多謝師兄指正......如我出文的 "動機" 是師兄所指.....正好附合我文章中自稱的 "真小人" 的身份和行為.....那有何不妥......

....我唱衰女女的行為....已 ...
其實S兄寫既文章唔多唔少都影響左我,當我去沉既時候,我突然間睇到S兄寫既野,跟住我就三思,將我囡囡丟低左,搞到佢入左黑市精神病院,一個月都聯絡唔到佢,醫左兩個月,而家先好返…佢而家係老家生活,唔會再返澳門…我同佢仲有聯絡,仲有匯錢俾佢,希望仲有機會見返佢…

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-10 10:06 AM 發表

"三件事" 中的 "第ニ事件" ......才是與我囡囡有關.....第一和第三都與我囡囡無關.....

...其實就係第二件事最有問題,你都知你條船的情況...不要以為在網上說的事冇人知,這世上多過一個人知的事已不是袐密...
至於你在"唱衰"囡囡還是"提醒"其他師兄,只是每個人的不同睇法,但如果是我自己的話,如在網上見到有師兄有問題會"提醒",但關乎到自己認識的囡囡就會"沉默",因囡囡信你才講給你知,但轉頭又去"提醒"她的客,阻佢搵食...haha~~我冇理由阻朋友發達o架ma...

引用:
原帖由 乘客A 於 2008-1-10 10:18 AM 發表

其實S兄寫既文章唔多唔少都影響左我,當我去沉既時候,我突然間睇到S兄寫既野,跟住我就三思,將我囡囡丟低左,搞到佢入左黑市精神病院,一個月都聯絡唔到佢,醫左兩個月,而家先好返…佢而家係老家生活,唔 ...

所以不要將一件事當是全部的去看,任何事也有"正""反"兩面的,希望你可以見返佢la...
(但係你有聯絡,仲有匯錢俾佢,但佢就唔比你見???小心...)

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-3 10:11 AM 發表
一.   爭論篇

在歡埸中有很論點都很有爭議性, 例如,歡埸有沒有 FOC、歡埸中的愛情是不是交易、歡埸中有沒有真愛、等等。其實正反雙方都有自已的論點,和對事情的看法,我個人認為所有事情本身並無分對與錯 ...
就好似做生意咁. 賺你咁多單生意. 間中唔賺或蝕番一單半單畀你無所謂. 唔係點養客.

引用:
原帖由 乘客A 於 2008-1-10 10:18 AM 發表

其實S兄寫既文章唔多唔少都影響左我,當我去沉既時候,我突然間睇到S兄寫既野,跟住我就三思,將我囡囡丟低左,搞到佢入左黑市精神病院,一個月都聯絡唔到佢,醫左兩個月,而家先好返…佢而家係老家生活,唔 ...
向你的高尚情操致敬.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆