上一頁下一頁
發新話題

《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》全文完

收藏  |  訂閱
304  26.0k

引用:
原帖由 乘客A 於 2008-1-10 10:18 AM 發表

其實S兄寫既文章唔多唔少都影響左我,當我去沉既時候,我突然間睇到S兄寫既野,跟住我就三思,將我囡囡丟低左,搞到佢入左黑市精神病院,一個月都聯絡唔到佢,醫左兩個月,而家先好返…佢而家係老家生活,唔 ...
.....

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 10:44 AM 發表
...其實就係第二件事最有問題,你都知你條船的情況...不要以為在網上說的事冇人知,這世上多過一個人知的事已不是袐密...
至於你在"唱衰"囡囡還是"提醒"其他師兄,只是每個人的不同睇法,但如果是我自己的話,如在網上見到有師兄有問題會"提醒",但關乎到自己認識的囡囡就會"沉默",因囡囡信你才講給你知,但轉頭又去"提醒"她的客,阻佢搵食...haha~~我冇理由阻朋友發達o架ma...
.
..........

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-10 11:28 AM 發表

....多謝提醒.....囡囡話佢係英文人....唔識睇中文......其它事件的女主角都不需要再揾食....有長期飯票.....至於我識既囡囡既野...如對佢不利我都會保持 "沉默"....爭論篇有個 ...

我只是見師兄好像未能完全放下感情,怕一時激動寫多咗嘢ja!
但我是完全沒有惡意的...
(但給她知你寫她的事也沒問題ma?)
至於其他囡囡...唉~~現在同良家婦女結完就"分"都大有人在la,何況囡囡...邊個可以保證係長期飯票呀,只希望"她們"在得寵的時候搵多d o架ja,所以你也未必要心死...

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 11:44 AM 發表

我只是見師兄好像未能完全放下感情,怕一時激動寫多咗嘢ja!
但我是完全沒有惡意的...
(但給她知你寫她的事也沒問題ma?)
至於其他囡囡...唉~~現在同良家婦女結完就"分"都大有人在 ...
.......

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-10 11:57 AM 發表

多謝師兄一直關心.....她一直都知我有網上寫佢既野.....我敢寫就敢認....其它唔講得既野會留在她凱旋而歸後才發表......

...老實說我雖然叫你不要死心,也知你真的放不下,但...
我在囡囡口中聽完你們的事後,就像睇一本書時,睇了開頭的人物背景和家庭後,已估到故事結局,只係個故事會連載多久ja...
我想你會明我講d咩,同我知道d咩o架la!
所以這結局你應一早預咗,何況以她的情況也可算是一個很好的結局,不是應該祝福她ma?祝她永遠都咁,也好過有一日她凱旋而歸後,咪遲早有一日又要出回戰場博殺...

引用:
原帖由 OHmyGOD! 於 2008-1-10 12:15 PM 發表

...老實說我雖然叫你不要死心,也知你真的放不下,但...
我在囡囡口中聽完你們的事後,就像睇一本書時,睇了開頭的人物背景和家庭後,已估到故事結局,只係個故事會連載多久ja...
我想你會明我講d咩,同我知道 ...

.....
.....

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-10 11:20 AM 發表

在中國有黑市醫院.....冇聽過黑市精神病院.....我身邊有好多朋友沉船沉到睇精神科....不過仲未見過囡囡沉客沉到入精神病院.....我知精神病好多時都要長期效藥物控制.....好少可以2個月就好返....
大陸要有黑市既精神病院點會無呢…?我囡囡就係因為我在三思後,我無去幫佢,所以成個人憔悴晒,落街買野時無睇車,差d俾車撞到…嚇到佢傻左,公安以為佢有精神病,所以唔知點解就俾人捉左去病院住左一個月,係呢一個月入面佢好辛苦,好似過左十年咁,佢又無左個電話,又唔記得我號碼,好采我留左言係佢QQ度,後來唔知咩情況下佢偷走到出黎,跟住我突然見到佢online,我嚇左一跳,跟住佢先講晒發生左呢件事,之後我係珠海見左佢一次,送佢返老家,佢住院由十月中開始,一個月後偷走,回家後醫左兩個月,前後其實三個月,我已經好安心喇,始終有家人照顧佢,我同佢到而家都有發信息聯絡,最快要過左隆曆新年先見到佢…但如果要同佢一齊既話,我覺得佢會好辛苦,一係來深圳,一係來珠海搵野做,但絕對唔會做小姐,佢係被人騙來澳門做…到而家我都唔知同佢有無將來…見步行步…

引用:
原帖由 乘客A 於 2008-1-10 02:32 PM 發表

大陸要有黑市既精神病院點會無呢…?我囡囡就係因為我在三思後,我無去幫佢,所以成個人憔悴晒,落街買野時無睇車,差d俾車撞到…嚇到佢傻左,公安以為佢有精神病,所以唔知點解就俾人捉左去病院住左一個月 ...
.......

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-3 10:10 AM 發表
事件三.

在我的概念,囡囡因為工作的需要,所以對待客人,包括"生客""熟客""好客""衰客""男友客人" 等等,全都是使用KY及安全套,這是侍客的絕對使用工具 100% 無從爭拗。但某日,有件 "震撼心靈" 的事情讓我知道了,它將我原來很堅定的概念 "完全性" "徹底性" 地推翻了。

我知有個別囡囡為了"金錢利益" 為了 "征服""取悅" 她的 "男友客人" 竟然甘願放棄身邊真正男朋友的信任關係。她出於保護自己愛人的心態,她要求和真正男朋友親熱時,一定堅持採取安全措施,要求男朋友必定要使用安全套,但反而和其他"男友客人" 肉搏時,就完全把自己的安全豁出去,竟然與大部份 "男友客人" 不設防的 "打真軍", 來換取 "男友客人" 的信任和更長久的關係。
  真係震撼, 好驚, 邊個有份快Dee去驗身!!!!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆