上一頁下一頁
發新話題

《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》全文完

收藏  |  訂閱
46  26.0k

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-16 11:43 PM 發表
....咁要問返囡囡....佢地對好人的定義係乜.....我自已都認係小人.....邪魔外道個名好配合我......
:smile_38:  物以類聚, 邪牌愛邪魔, 絕配!!!!

引用:
原帖由 たくや 於 2008-1-16 11:29 PM 發表

根據我睇開o既溝女書,同女好講你結左婚,會容易啲搞一夜情
:smile_38:  C-hing 扮結婚, work 唔 work 先????

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-3 10:13 AM 發表
七. 祝福篇

在現實生活中的正常人對 "欺騙" 的 "普遍定義" 是故意誤導他人產生錯覺的行為,但在囡囡們的 "生存法則" 中 "欺騙" 的定義是"說謊",而 "說謊" 的定義是 "不說真話",兩者差別在於 "欺騙" 是主動故意誤導他人,而"不說真話"是心理誤導,讓客人自欺或誤會,所以她們對客人做出的一切行為,都是基於工作上的實際需要,不是存心主動"欺騙",只是被動讓客人自己誤會罷了。
:smile_27:  咁都得, S兄出書我一定買!!!!

引用:
原帖由 好色仙人自來也 於 2008-1-17 12:38 AM 發表

當有一天師兄真正領悟到"捨得"呢兩個字嘅時候,
小弟應該唔會再响forum度見到師兄嘅留言。
:smile_38:  S兄, 千其唔好咁快 "捨得", 細佬想聽多Dee 你既歪論, 夠真實, 夠實用!!!

引用:
原帖由 たくや 於 2008-1-17 03:22 AM 發表

Because single guys can cause troubles if they sink too much into thegirl. Plus, if you are married, when your girl dumps you, she won'tfeel bad. That's why married guys are more successful i ...
:smile_38: C-hing 本書名叫乜呀? 我想買!!

引用:
原帖由 たくや 於 2008-1-17 03:25 AM 發表

s bro should be able to do it. It seems to me he is mature enough to do that.

A good thing comes out of this is that now he can find a new Thai girlto sink if he still wants to continue pl ...
:smile_13:  以前唔明Dee泰妹點解話S兄好人, 宜家開始有Dee明, 冇乜男人可以做到, 親手送自已愛既女人去比其男人 !!!!

引用:
原帖由 たくや 於 2008-1-17 10:42 AM 發表

都唔係好偉大啫,s兄俾唔到囡囡長期飯票,就唔應該阻人發達
:smile_30:  哈哈!!!!我係話S兄好似馬伕咁, 帶自己條囡去個客度!!!!

引用:
原帖由 好色仙人自來也 於 2008-1-16 10:27 PM 發表
小弟要响度感激OhMyGod!師兄嘅留言,
除了揭開左Sawatdee師兄嘅神秘面紗,

讓各師兄可以再次反思自己所吸收嘅訊息之外,
好欣賞師兄對呢件事嘅分析同表態,
希望師兄能繼續留言,小弟一百個支持。
:smile_38:  100% 支持 ohMyGod & 仙人兄繼續留言, 可以套多Dee內幕料, 又可以留住S兄係科林繼續出文!!!!!!! 2位神仙大大, 功德無量!!!!!

引用:
原帖由 a1162726 於 2008-1-17 11:26 PM 發表
小的應為 S兄的作品 只是供我這種的迷途羔羊 指點一下!!

每個人背後都有一個故事!有必要起身家?起背景?畫公仔畫出腸?
這代表什麼?? 好0力?好強?好勁?好有道行?
每個人看東西都有角度不同、時間不同、觀念不同!各有各的看法!!!

覺得好就看,不好不就要看!!!
站在「同理心」的立場!!!去看 整個世界都會變得不一樣的!!!

香港系有言論自由的!唔鐘意咪小兩句!
但無必要人生攻擊!

人先自重、而人重之!
切記、切記....

唔鐘意咪小我....慎之、慎之!!!
:smile_38:  Agree X 1000!!!!!  有人中意用神仙自居, 但凡心未盡, 冇貢獻但只撚識批評, 一個係有品既小人, 一個係冇品既神仙, 高低立見!!!!!

引用:
原帖由 lwp 於 2008-1-19 07:44 PM 發表

已PM版主,請求置頂了,相信 carskars 版主會從善如流,我對他及此帖甚有信心。此帖應與Chochet兄的故事同列此論壇的鎮館之寶,以其不可多得,情真意真也。
:smile_38: carskars 版主英明!!! 唔置頂!!! 日日頂!!!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆