《有情還似無情 - 我和囡囡眼中的風月大觀園》全文完

收藏  |  訂閱
8  25.9k

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-3 10:09 AM 發表
四.  戰爭篇

歡場戰爭

在歡場上兩個利益集團 "客人和囡囡" 表面是非常的融洽和諧,但實際雙方永遠都是站在一個充滿矛盾,和潛在衝突的對立位置上,最後雙方都是因為 "愛情目標" 和  ...
一路睇. 一路會心微笑. . 心神領會

"戰爭篇" 之呷醋案例

1. 與她的朋友一起食飯. 問多了她朋友的事. 她會很生氣地說 "你做乜問佢咁多嘢呀? 你係咪想溝佢?"

2. 你送了禮物給她. 她會突然嚴厲質問你 "你有冇送過嘢畀其他女仔? 講呀! 有冇?"
    當你強烈否認之後. 她會在你唇上輕輕一吻以示獎勵.

引用:
原帖由 MC_boy 於 2008-1-7 05:19 PM 發表

:smile_13: Same case, 我都試過!!!!!!!
Really? 好玩. 有趣. 過癮. :smile_30: :smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-3 10:11 AM 發表
五. 道德篇

何謂道德

何謂 "道德",一個老掉牙的問題,我認為是人的 "評估價值",在中國傳統①A"利益" 才是硬道理, "利益" 才是現今社會的生存之道。

當客人 ...
我覺得S兄對囡囡的態度. 其立足點在"尊重"兩個字. 你唔會用憐憫或鄙視眼光去睇囡囡. 而係用一種平等及平常心去對待她們.

引用:
原帖由 gear95 於 2008-1-10 12:56 AM 發表
唔知係咪我小心眼定乜啦, 睇睇下好似feel到"三件事件"有d好似係度唱d女咁, 老實講, 呢個Forum d Fans, 9成都知S大哥你條女係乜水啦.  最近d野細佬都聽過少少, 唔知既師兄, 睇到你又爭論篇又祝福篇, 係 ...
"咪黎幾隻騎呢鬼做吓應聲蟲自已就鬆毛鬆翼以為自己有好多Fans先得架"

C-Hing過咗火喎. 大家討論問題. 觀點與角度不同是平常事. 你有權唔認同作者及其他人做法. 但毋須用到人身攻擊.

呢句說話一樣可以用番你身上. 去到最後又變嗌交收場. 唔好咁啦.

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-3 10:11 AM 發表
一.   爭論篇

在歡埸中有很論點都很有爭議性, 例如,歡埸有沒有 FOC、歡埸中的愛情是不是交易、歡埸中有沒有真愛、等等。其實正反雙方都有自已的論點,和對事情的看法,我個人認為所有事情本身並無分對與錯 ...
就好似做生意咁. 賺你咁多單生意. 間中唔賺或蝕番一單半單畀你無所謂. 唔係點養客.

引用:
原帖由 乘客A 於 2008-1-10 10:18 AM 發表

其實S兄寫既文章唔多唔少都影響左我,當我去沉既時候,我突然間睇到S兄寫既野,跟住我就三思,將我囡囡丟低左,搞到佢入左黑市精神病院,一個月都聯絡唔到佢,醫左兩個月,而家先好返…佢而家係老家生活,唔 ...
向你的高尚情操致敬.

真係峰迴路轉. 人生就係咁嫁嘞. c'est la vie. :smile_30: :smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2008-1-22 04:06 PM 發表

....師兄....咁我自己上路喇....唔等你...Good Luck....
有人辭官歸故里.  有人漏夜趕科場. :smile_30: :smile_30: :smile_30:

前往最後回覆