上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
54  442.2k

澳門聽日將會公佈7月中正式通關,
相信深圳亦都會好快有所公佈,
吊,唔知深港通關洗唔洗一定要打針,唔係個個人都適合打針,

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-7-2 10:13 發表 查看引用來源

旺角有人中招, 斷欖喇.
又可以改標題了.
唔洗改標題住,
近排吹緊風批評某D地方唔好咁小氣成日計較果一單半單确診,話應該整體黎睇,
另外,大陸明知香港得閒無事就會爆一單半單本地個案,
中央都仲要推鍾南山出黎吹風話7月份有限度通關,
估計中央都意識到咁樣封關法,封到2047年都未通到關,我估計7-8月就點都會有限度通關,
但有無我呢d平民份?有無Andy哥呢d雞蟲份?就唔知啦,

吊那星,呢兩日無晒消息,
港澳通關我唔柒理,無興趣去澳門,
我等就等內地/香港通關,
呢個月會去打針作好準備,

上星期吹風話下星期港澳有限度通關, 點知而家笠晒水,
上星期亦都吹過風話關於深圳/香港通關, 7月11日係關鍵日期,
唔知會否有事宣布呢? 定係又係笠水呢?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-7-7 19:18 發表 查看引用來源
行政長官林鄭月娥昨日去信立法會主席梁君彥,表示將於今年10月6日,在立法會發表任內最後一份《施政報告》。林鄭月娥說,昨日起展開公眾諮詢工作,包括在本月中旬起由她本人親自主持合共約30場諮詢會,會見不同界別的持份者和 ...
Andy哥, 你引用呢段新聞黎做乜? 同通關有咩關係?

你老母,我都話左鍾南山係神棍黎,
佢呢個神棍吹風話7月有限度通關,
點知而家乜消息都無,

我比鍾南山呃左去打針,
鍾南山早排吹風話7月有限度通關,
我信以為真,即刻走去打第一針,
點知而家乜消息都無,

777今朝講左具體通關條件,
等於叫我地唔洗再發夢呢兩三個月內有得通關了,
Andy哥你可以改標題了,
暫時改做十月或者十一月吧,

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-7-13 15:00 發表 查看引用來源
你打完第二針, 再等14天, 到時應有通關的消息。
中秋節前, 有机機會可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚。
而家乜柒消息都無,
到真係通關,我體內d抗體都無晒了, 到時又要再打針,
呢次我真係比鍾南山害撚死, 佢放埋晒d山埃消息出黎呃我打針,

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-7-18 09:47 發表 查看引用來源
By using the recent government official data to forecast, the 1st Vaccine Dose rate will be 70% before the mid. Autumn festival. https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/
直至7月18日清晨已接種第一 ...
晒鳩氣啦,
到時打第一針達到目標7成後,
就會被搬龍門話要第二針夠7成先可以有限度通關架啦

(聶德權稱......到9月底接種首劑疫苗的比率就可增至7成目標,)

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆