2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
14  443.9k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-2-19 17:03 發表 查看引用來源
後悔過年前無玩多d
甘你去年,平均每月玩多少次?

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-3-15 19:23 發表 查看引用來源
集體免疫,群體感染.........咁當初疫症發生系中國點解西方國家要馬上撤僑,猛叫封城封關?
如今疫症蔓延到自己國家就話要集體免疫,群體感染,果然系民主國家同黃屍經常做得出龍門任佢搬嘅又一巨獻,人無恥就無敵!
https://amp.r ...
因為最毒果隻病毒株系武漢。
其后分左做幾種株,欧州株,中國株,日韓株。
然後再分一手,二手,三手傳染。

到幾手傳染病毒变弱。

宝安,和广州,都变咗疫區。爆不爆難講。
二会,都未敢講幾時开。

之前,医院和隔離中心吾夠位,7天都叫你回家。
跟本現在過境,即場测检後,系酒店隔缩会短為3~5天,简化些,方便些。

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-29 21:47 發表 查看引用來源

我自己就咁睇, 如果做完係陰性, 咁即係代表, 自已由疫情開始都無中過招, 所以自已用果套抗疫方法係ok無問題, 自已安心咗先, 如之後keep住, 之後領野嘅機會都相對唔大, 當然, 如果驗完知道自已係陰性, 跟住乜都完全 ...
你冇看新聞?

早兩日個新聞一家人係個細仔首先染左個個武漢肺炎好返,
然後有賣抗體,
而家幼仔測係陰性,
估計糸他傳染屋企3個人先,
驗到就算你今日呀去免費驗咗呀
都唔等於你過兩日都係健康㗎或者你每五日7日染一次就得。

引用:
原帖由 ken_2004 於 2020-8-28 18:05 發表 查看引用來源

到時候全民檢測完成後,,香港疫情漸漸回穩,
應該都放寬入廣東省要求拉,
  可能不用檢測陰性證明書,特首都話張弛有度,適當時放鬆,適當時收緊🧘‍♂️ ...
九月免費檢完50萬人,可能有1000~x千人有冇症帶病患者。。。
十月边会通关。

最少明年。。。。

2022年,明年六月應該通到关

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-7-26 16:38 發表 查看引用來源

就算年尾開关,夜塲都執得七七八八,上都冇意思。
跟本年尾更難开关,
2022年二月冬季奥運会,大事!
又过年春運!
年尾开关,捉虫去米缸!
大陸吾会甘Q蠢呀话!
實際打完針一鬼样中招同傳染比別人!

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-8-18 17:00 發表 查看引用來源

佢都癡根既, 一個助理教授仔又唔係大教授
1. COVID-19係VIRUS 唔係微生物
2. 佢唔係E生, 長者接種率過低又如何, 最起馬問袁教授啦.
3. "政府無法永遠不通關" , "預計內地要等待亞運會及冬季奧運明年完結後", 點解 ...
吹水袁,
跟本就系榕樹頭下,吹水講故佬,得啖笑!

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-12 17:26 發表 查看引用來源

希望你今次估中啦,唔好到時又改
佢講緊2023年3月,
你吾好理解錯啦!
哈哈哈哈哈哈哈!

前往最後回覆