上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
331  444.2k

回覆 1551# 香港中心的主題 的帖子

係呀,政府會全面封關及停飛所有航班至年底以防內疫外疫同外奸內奸跑掉.下星期會有公布

回覆 1548# 無敵電車男 的帖子

政府已把兩個渡假中心擴建成檢疫中心及預計未來本地只有零星確診個案甚至於零,所以交回駿洋邨給房署清潔消毒後再分配給公屋輪候人士

回覆 1557# 香港中心的主題 的帖子

香港唔係有二百萬人話要停擺嗎?你可能都係其中之一.估啱囉

回覆 1559# poponotebook 的帖子

係啊,盧教授都話可以幫政府購買以降低香港檢測價到500左右

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-6-28 01:29 發表 查看引用來源
邊到睇?邊到聽?邊到講?
又係你估呀?定系你瞓系二百萬人床下底?
你無一次估arm過喎!外弛內張!
你啱,唔係二百萬人係二百萬黃屍.國安法就出籠,二百萬黃屍即玩變臉變身,哈哈.

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-6-28 12:36 發表 查看引用來源
你想講國安法?
你咁聰明?甘多預言?
想問下你,咩文案都未出之際,你估下真系會立法後,188仲有無生存空間呢?仲可吾可以暢所欲言談論內地夜淫遊,算吾算詆譭大陸,系吾系危害國家,分裂國家、颠覆國家?!你又會吾會再次外弛內張?! ...
如你所講內地一早已無娛樂場所啦.
風花雪月暢所欲言有可懼,只有心虛的人才會怕.你唔係其中一個嗎?

回覆 1600# hochan513 的帖子

如果香港在未來一兩個月再無本地確診,中秋節前恢復正常通關未必無可能.
旅行社打算7 月中開辦的內地團又泡影了.睇來又有多間小型旅行社要摺埋了.香港經濟只有一潭死水

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-7-5 11:11 發表 查看引用來源
大家都要明白各區區議員會唔會幫市民爭取開通 。你哋有見過區議員幫我中港人仕爭取(我估大家都明白乜事)所以直接求中央通關哈哈
10個區議員9 個黃,佢地最想就係反送中,中港兩地永遠斷絕往來.要佢地幫市民出聲通關,嘥氣啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-7-9 11:11 發表 查看引用來源
標題已略為修改....
8月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??
今日起碼有10宗本地確診.7.1大遊行啲人又叫口號又唔帶口罩,終於引至本土大爆發.

中秋前自由通關看起來冇咩可能了

回覆 1692# hochan513 的帖子

冇錯,無病毒嘅話要健康碼來把鬼咩!呢啲咪証明香港廢官一大堆,應做唔做,唔做嗰啲就走去做

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆