上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
331  442.2k

林鄭話研究個過關碼閒閒地拖半年,咁咪已到明年三月囉

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-5 17:55 發表 查看引用來源
行政長官施政報告, 明早11時發佈
施政報告會提到免檢疫通關嗎?

唐英年有牙力咩?阿爺唔會睬佢. 幾時免檢疫通關係阿爺講只算

仲有習大大話如佢出國外訪回國後也要隔離14日檢疫.  咁你話阿爺會唔會今年內容許香港人可以免檢疫通關呢?

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-7 07:53 發表 查看引用來源

早幾日李X超,許X昌幾個散仔上深圳開會,商討香港通関,有冇隔离14日呀? 習大大回国要隔离,傻仔就會信。
佢地上去因公事開會專車接送只去指定地方仲即日來回,唔會同當地市民有接觸,所以特事特辦.佢地回到香港都冇隔離14日啦.

引用:
原帖由 月影偷情 於 2021-10-7 13:07 發表 查看引用來源
何時了……😥……頂住

TTT82349536
等港苦出咗個健康碼先講啦,個健康碼要包含咁多個人資料冇一年半載都難面世.
估計明年7 月1 日新特首上任時就係免檢疫通關時,但還是要深港兩地的疫情消退

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-8 08:44 發表 查看引用來源
苦等通關求團聚, 換來一殼眼淚
https://orientaldaily.on.cc/cont ... C%E7%9C%BC%E6%B7%9A

進出口界議員黃定光指香港與內地通關是重中之重,質疑港府何時可以提供通關時間表。林鄭直言「時間表 ...
林鄭咁講即係話佢在任期間都唔可能有免檢疫通關啦.

都話咗免檢疫通關等到明年7月1啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-11 13:37 發表 查看引用來源
林鄭月娥:疫苗接種率為通關指標
https://www.wenweipo.com/a/20211 ... b08d3407df6a69.html
行政長官林鄭月娥表示認為目前本港的7成接種率仍然未夠,要繼續推動市民接種疫苗,希望盡快與內地舉行第二次會議商討通關,重申 ...
但內地首要任務係嚴防外來輸入疫症,深港通不通關係其次.
港苦推出的健康碼竟然話唔能夠展示出21日去過的地方,要用者自己申報,咁即係達唔到內地要求,點用健康碼過關呀?
免檢疫通關睇來遙遙無期了

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-12 09:07 發表 查看引用來源

香港電話都未實名認証, 點搞丫. 叫有心北上既人先實名左先, 再簽自願參與健康碼計劃, 唔會抵足C飲條例. 再起手機留低21日足跡...
長路慢慢伴你闖,. 帶一身膽色與熱腸 ... ...
一般在電信公司開户的都已經實名登記,只有用太空電話卡才沒登記.政府已着手管制太空卡也要實名登記

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-12 09:22 發表 查看引用來源
我估計3月應可免隔籬通關
希望你今次估中啦,唔好到時又改

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆