上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
331  442.2k

引用:
原帖由 earth008 於 2021-10-12 18:19 發表 查看引用來源

佢講緊2023年3月,
你吾好理解錯啦!
哈哈哈哈哈哈哈!
2023年3月?應該唔使咁耐.我估明年7月1 日新特首上任時阿爺嘅賀禮就係免檢疫通關

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-12 20:51 發表 查看引用來源

已接種第一針的人口: 4,543,658 (67.5%)
已接種第二針的人口: 4,300,214 (63.9%)
世衛話國藥,科興要打第三針才有有效免疫力喎.睇來好快要數已接種第三針的人了,唔好再睇已接種第一,二針的人口啦

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-13 02:27 發表 查看引用來源

你日日數日子有用咩?
佢太過無聊囉.日日係咁數有用咩.深港正常通關十劃都沒有一撇

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-17 00:36 發表 查看引用來源
標題已改
3月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚
中央政府連香港班人大代表都唔俾上去北京開會,會唔會咁易俾香港普通市民北上呀?
3且可能真係2023年3 月. 我都推翻以前預計的明年7月1 日正常通關.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-19 18:10 發表 查看引用來源
通關︱梁振英批有人「阻住地球轉」礙健康碼 將簡單事情複雜化
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/690324/%E9%80%9A%E9%97%9C-%E6%A2%81%E6%8C%AF%E8%8B%B1%E6%89%B9%E6%9C%89%E4%BA%BA-%E9%98%BB%E4%BD%8F%E5% ...
梁振英隌批林鄭多多借口唔做健康碼,一時話因私隱問題做唔到健康碼,一時又話要用者自己申報過去21日行程,總之就係拖,拖,拖.......拖到明年6月佢收工

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-10-20 08:39 發表 查看引用來源
阿爺叫七婆手痛,比家超試工3星期,希望呢個女人快D收皮。
好,武官治港,愛國愛港,震懾群魔,香港從此天下太平

引用:
原帖由 Blackwood 於 2021-10-21 04:22 發表 查看引用來源

文官也好,武官也好,沒有國際視野的官管治香港,以後衹能叫大陸鷄!
係香港有錢咩嘢雞都有得食,冇錢只有去叫路邊雞

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-21 19:26 發表 查看引用來源
盼早日通關 香港各界倡引用內地「健康碼」
https://www.wenweipo.com/a/202110/21/AP6171253de4b08d3407e1464c.html
科技局局長話內地「健康碼」只係考慮之列,佢係都想要用安心出行個app.,如用內地「健康碼」佢會覺得好無面.廢官就係咁,無料又要面,致香港居民死活不顧.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-22 20:41 發表 查看引用來源
3月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??
明年3 月都係兩睇. 後年3 月就應該冇問題

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-23 07:14 發表 查看引用來源

强国政策是閉关鎖国拾年都得,人民食草是爱国行為,全世界開关唔关佢事,大把人有需要返去,強国態度是関人隐事。
都係尾角同鷹角好,大開方便之門,日日過萬人感染新冠當閒事,醫院爆滿,病者留家自生自滅,視人民性命如草芥

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆