上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
331  442.2k

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-24 00:52 發表 查看引用來源

新聞報導,美国拒绝50中国学生赴美簽証,国務院向美国抗議,傻的嗎?
自己國家没有疫証,人民幸福,為何去一個视人民性命如草芥的國家,自己國家没有書讀嗎?? ...
香港無書讀咩,年年咁多人去尾國讀書.
學術無分國界,只有政治上腦才會話為什麼要去別國讀書

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-24 23:47 發表 查看引用來源

祇有儍仔才會去疫情嚴重,草菅人命的国家,而不留在没疫情的中国。
香港真係大把傻瓜唔止去草菅人命的国家讀書,仲有成家大細過檔去

引用:
原帖由 voking 於 2021-10-25 15:40 發表 查看引用來源

香港馬纜都有鬼妹食。但我吾鐘意鬼妹,只好亞洲,尤其日本。
日本妹正,韓妹就太多人造人同假波

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-11-3 10:20 發表 查看引用來源
新聞追擊|通關商討進入最後操作階段 兩地定「紅黃綠碼」標準設熔斷機制
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2270190/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%96%B0%E8%81%9E%E8%BF%BD%E6%93%8A-%E ...
就算免檢疫通關開通都係有限度,每日有限名額給予有必須北上人士,只係上去吃喝玩樂的人士有排都未輪到.疊埋心水等正常通關吧

引用:
原帖由 andy_2008 於 2022-1-23 23:48 發表 查看引用來源
第5波疫情|港大學者薛達:通關若建基於清零 必成「泡影」
https://std.stheadline.com/realtime/article/1801507/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E7%AC%AC5%E6%B3%A2%E7%96%AB%E6%83%85-%E6%B8%AF%E5% ...
唔使咁灰喎,總有清零的一日.慢慢等啦

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-2-28 23:59 發表 查看引用來源
深圳早不不用,你去左左未?吹左3年得過吹?
今日下午上了深圳,見到好多內地人都用口罩

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-3-19 18:26 發表 查看引用來源
排到八月才有得換😂
咩而家要咁耐?我2月頭上網登記預約換証約到3月尾換

引用:
原帖由 andy_2008 於 2023-3-26 10:39 發表 查看引用來源
我仍在呢
沒通關前就係咁估幾時可以北上吃喝玩樂,而家通關都個多月,andy兄你有冇北上吃喝玩樂呢?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2023-4-10 18:31 發表 查看引用來源
我上過去了
可否講下去過邊處吃喝玩樂呢?

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-4-11 09:30 發表 查看引用來源
哂氣~吹牛大帥來~😂
佢話佢曾做過導遊,可能佢通關後從操故業帶隊上去旅遊而非吃喝玩樂呢

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆