上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  441.9k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-12-28 21:48 發表 查看引用來源
復活節, 玩雞仔
中秋穩陣D

引用:
原帖由 siew1203 於 2021-1-29 09:17 發表 查看引用來源

5.1只系小希望,暑假中秋國慶之類穩陣D。。。。。
冇可能. 過年前一定可以通關.
不過唔係牛年, 係虎年

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-2-16 06:20 發表 查看引用來源
陳肇始通關一味拖, 全城一肚火
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210216/00174_001.html
大6肯通, 佢唔俾, 先叫拖. 人地唔肯你都冇符.

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-2-16 09:15 發表 查看引用來源

成班藍絲都唔幫正苦,含得撚橡皮糖。
正苦同D女女一樣, 係要黎俾人插

呢個應該係外國回港要隔離既措施, 9月尾可以睇到外國接種疫苗後既情況掛.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-2-28 23:49 發表 查看引用來源
hope will have good news in March
May May 我愛你

I love your 八月十五

引用:
原帖由 fung234 於 2021-3-3 08:05 發表 查看引用來源
個人理解Your 八月十五=你的屁股.. 如果指一個日期不會只是your.. 因為日期不會只屬於你。
咁 I love her 八月十五呢?

對外唔敢咁快開, 但香港澳門唔同. 始終係中國既地方, 經濟關係最密切, 點都會比外國快通關. 但係要港澳對境外C入做到同大6同等級先有機. 未來1-2年如外國未到群體免疫都幾難全球互通. 現只希望廣東省同港澳有辦法互通就好.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-3-4 00:01 發表 查看引用來源
你覺得, 何時可通关?
快就睇香港既疫情回落. 如果多人打完疫苗冇事, 又打左一半人口, 新增個案落到單位甚至0就快. 打一半人口,370萬, 2針打晒, 點都要3個月之後, 計埋行政時間, 7月左右.
但係香港係對外型, 太多外國回港. 如果打關不穩, 冇信心開俾你. 最差就要到外國人打晒一半人口, 疫情回落到安全通關, 咁就有排.
中秋係比較大機會通. 就算今年通唔到都奇. 一半一半啦.
我都希望進展理想D, 中秋前可以通.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆