上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  441.9k

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-8-3 09:18 發表 查看引用來源

大陸爆,香港又爆,咁就對等啦。
YEAH

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-3 23:46 發表 查看引用來源
消息指43歲男子初步確診, 本地零確診或斷纜
https://hd.stheadline.com/news/r ... 6%E6%96%B7%E7%BA%9C
我可能要改標題了
要推第三針, 唔爆冰有人打

咁多人無病精, 可能所有人打完2-3針疫苗之後, 中左只會傳俾人, 但個個都唔病, 所以好快通關

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-14 02:32 發表 查看引用來源
今天是七夕情人節, 牛郎織女鵲橋相遇.....
可惜, 中港情侶及家庭
聽講今年牛狼G女都冇得見. 因為鵲仔都中晒招隔離中

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-15 21:26 發表 查看引用來源
已接種第一針的人口: 3,728,331 (54.8%)
已接種第二針的人口: 2,906,725 (42.7%)
1個月後超過6百幻打齊2針

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-17 04:58 發表 查看引用來源
我覺得我應該要淡出內地夜遊了
標題已改為: 2022年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??
算你G機

引用:
原帖由 井之頭 於 2021-8-18 16:08 發表 查看引用來源
港大微生物學系臨床助理教授薛達在facebook表示,政府無法永遠不通關,但現時香港長者接種率過低,預計2022至2023年才有足夠長者打針率,最理想是九成長者都接種疫苗。另外,他預計內地要等待亞運會及冬季奧運明年完結後,才會放 ...
佢都癡根既, 一個助理教授仔又唔係大教授
1. COVID-19係VIRUS 唔係微生物
2. 佢唔係E生, 長者接種率過低又如何, 最起馬問袁教授啦.
3. "政府無法永遠不通關" , "預計內地要等待亞運會及冬季奧運明年完結後", 點解?  佢係經濟學者定政治家?
真係乜L野人都斷估冇痛苦

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-8-19 03:00 發表 查看引用來源

大教授話要九成接種率先可以通关,聽佢講最大獲。
人人都識估計啦, 吹水我都識.
我估全世界9成接種率先可以通

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-8-19 11:21 發表 查看引用來源

你叻過袁大教授有幾巴閉呀,有人講佢喺榕樹頭吹水佬。
我要叻過佢去沙咀, 沙尾, 上下沙, 沙灣, 水圍, 吹水

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-7 01:51 發表 查看引用來源
社會上越來越多聲音要通關
農曆年前希望可去到大陸
發夢啦, 3月前都唔水諗

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆