上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  442.0k

行政長官林鄭月娥回應指:「香港需要在防疫工作加強,然後可更順利討論通關,是需要有一個專業對接,所以我今日不能夠代中央有關聯防聯控機制或衞健委說,究竟香港在哪方面需再加強來達至逐步有序通關,但我已向中央提議了,需要有一個專家對接,然後盡快可發生這逐步有序通關情況。」

搵個專員, 再同大6專員對接, 有排搞啦. 特首都搞唔掂, 過手俾個專員咪即係淡化自己既失敗囉. 通唔通只有等中央出聲.

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-9-13 01:40 發表 查看引用來源
家下上去只要7+7,係香港賺夠一大筆,不再附果二,三千啦
微信上技師女日日發朋友圈,就知上面咩環境
我最熟果4個有3個番左老家, 因為冇生意. 另外留起度果1個天天朋友圈話有位.

引用:
原帖由 voking 於 2021-9-13 23:15 發表 查看引用來源

搞掂個互通碼先有得講。否則,2023都未通關。
好似回港易咁, 可以換碼就OK啦.

引用:
原帖由 hochan513 於 2021-9-14 11:34 發表 查看引用來源
其實大家有無諗過,2年過去啦,而家俾你去到,深圳都已經唔係你認識個個深圳了
有相熟可以去新場K/骨. 深唔深圳冇乜所謂. 最怕到時關口冇晒, 要坐地鐵去到老遠就PK

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-15 19:31 發表 查看引用來源
9月15日 民建聯 「要求盡快落實通關安排」請願
https://www.youtube.com/watch?v=ht6OkDTIvkY
你有你要求, 我有我封關. 慢慢等啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-20 22:19 發表 查看引用來源
已接種第一針的人口: 4,412,542 (65.5%)
已接種第二針的人口: 3,992,470 (59.3%)
想打既已經打晒, 1個月後都係唔到70%.
年底都未必達到7成. 遲下開打第三針, 再想7成起馬明年中之後

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-9-26 18:45 發表 查看引用來源
有朋友老婆係深圳信政府,打針可以返大陸,走去打針,打完血管頂唔順要通波仔,仲使多咗幾萬蚊手術費,行路行唔到。
磚家話一定同疫苗冇直接關係

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-9-27 23:18 發表 查看引用來源
比加超話終殃磚家金翅好認真傾wo。
我唔信佢會好認真咯. 一定係揸莊話事.
佢醒既就同大6專家講分年齡層. 我地40-50同50-60組別都超晒70%啦. 而且, 最多人需要北上既都係呢D年紀既人.
應該爭取先俾最膠接種率既群組試行免隔, 加每日quota. 一個月後檢討情況再開放第二高接種群, 之後第三組.
冇個開始好難一野就全人通.
E家高0最多人驚打針, 又有好多行動不便, 或大6冇乜親人, 唔急上既. 呢D造成低接種率. 咁就先停止探討.
如果60以上有需要, 可以之後傾放寬呢組人每日上限100個. 總之先放行一少批人啦.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-2 21:49 發表 查看引用來源
買 iphone 13準備北上
會過期架, 等出年入艾瘋14啦.

引用:
原帖由 pkbor 於 2021-10-4 05:20 發表 查看引用來源
絕對係政府内一直知道原因,所以唔去做等香港不能通關。
根本係指引明年3月後, 叫林鄭自己諗下點樣拖

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆