上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  441.9k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-5 23:42 發表 查看引用來源
Very good idea
唐英年倡讓已打兩針和持陰性檢測居民一次免檢到大灣區
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1613632-20211005.htm?spTabChangeable=0
最好一個月一次免檢啦
但係SET 左每日限額, 每日2000名解決十萬人都要50日, 以前每日都過20萬出入境. 當你20萬人排隊, 要100日排成3個月

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-11 13:37 發表 查看引用來源
林鄭月娥:疫苗接種率為通關指標
https://www.wenweipo.com/a/20211 ... b08d3407df6a69.html
行政長官林鄭月娥表示認為目前本港的7成接種率仍然未夠,要繼續推動市民接種疫苗,希望盡快與內地舉行第二次會議商討通關,重申 ...
唔水諗啦, 一日得幾千人打第一針. 11月都唔夠7成. 仲想多D? 要打多60幾萬人先到8成. 明年3月有少少機.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-11 17:49 發表 查看引用來源

但內地首要任務係嚴防外來輸入疫症,深港通不通關係其次.
港苦推出的健康碼竟然話唔能夠展示出21日去過的地方,要用者自己申報,咁即係達唔到內地要求,點用健康碼過關呀?
免檢疫通關睇來遙遙無期了 ...
香港電話都未實名認証, 點搞丫. 叫有心北上既人先實名左先, 再簽自願參與健康碼計劃, 唔會抵足C飲條例. 再起手機留低21日足跡...
長路慢慢伴你闖,. 帶一身膽色與熱腸 ...

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-2-8 04:42 發表 查看引用來源
政府的防疫規例在   2020年2月8日實施。 政府在8月底宣佈, 部分抵港人士強制檢疫14日的規例有效期延至10月7日。 9月29日, 政府修例賦權可免低風險區人士檢疫, 延入境規例至2020年12月31日。

政府在2021年8月10日公 ...
經歷快兩年既等待叫G post, 將來俾C弟門回憶一下E家各位C兄係幾咁無奈

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-17 00:36 發表 查看引用來源
標題已改
3月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚
明年3月唔係話好大機會通, 係講話3月前唔水諗. 最起馬完左冬奧先. 冇話會通喎.
不過明年7-1係回歸25年, 希望中央可以送個大禮俾你有限度北上啦.
有8-9個月時間, 全世界好多地方都已經唔隔, 與病毒共存, 共存大半年應該有好多數據. 而且又可能打完3針, 又有E治既藥.
7月機會大好多. 改定標題啦.

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-10-20 08:39 發表 查看引用來源
阿爺叫七婆手痛,比家超試工3星期,希望呢個女人快D收皮。
遲下7婆用西痛理由提早下台. 由比+超暫代直至下屆新特手上場

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-24 23:47 發表 查看引用來源

祇有儍仔才會去疫情嚴重,草菅人命的国家,而不留在没疫情的中国。
唔去外國點食鬼妹

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-11-4 13:14 發表 查看引用來源
回港易只有2千/日,配額,就算通都申請唔到配額
北上每周1千, 回港每日2千, 即係每周萬4. 放心.

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-11-5 10:27 發表 查看引用來源
北上走水,每日名額1千,都唔夠.
一日上一次, 驗核酸錢都賺唔番

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-11-11 10:11 發表 查看引用來源
今天是11月11日光棍節
節日快樂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆