上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  442.0k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2022-9-12 13:22 發表 查看引用來源
我剛剛改了標題
2023年上半年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚
改咁快? 年底前通關你咪又要改番轉頭

引用:
原帖由 andy_2008 於 2022-9-21 11:46 發表 查看引用來源
我只希望不要改為2024年
唔水啦, 直接改2047前...包通到

引用:
原帖由 polotiger 於 2022-11-20 16:25 發表 查看引用來源
好多女都返左老家。上到去都冇野玩。
放心, 好多廠都裁員, 到開關一定有新女返黎搵食

引用:
原帖由 andy_2008 於 2022-11-26 10:53 發表 查看引用來源
開關???? I am afraid that I still need to revise the topic from  2023年上半年 to .....
幾難, 中秋前開到關都算執到.

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2022-12-27 16:08 發表 查看引用來源
要72小時核酸報告,成本2百起。
有次做核酸因為太多人唔想排隊, 好似俾左280.

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-1-19 22:14 發表 查看引用來源

上面冇人幫你驗核酸番唔到黎喎。
18號我上左去. 羅湖醫院有得驗. 福民D出口後面有間醫院都有得驗.

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2023-1-21 15:33 發表 查看引用來源

羅湖医院係福民?果間好似係婦幼院喎。
我由民錦入, 行去商業城建設更新回鄉證, 經過羅湖医院, 院外有帳篷登記做核.
之後行去老街, 途經各大骨場, 只見東方性泉執左變左酒店. 其他絕大部份都未執.
跟住地鐵去福民搵 / 骨. 一出D轉去後面, 就係婦幼院, 從旁邊車路落去地下車場入口, 多左個專驗核既地方.
如過左48小時要核先返香港, 可以先去驗, 再行下水圍先拎核報告返港, 幾方便下.

我1月18上去更新證件, 點之早2日又鎖左銀行戶口. 有個FD都係咁. 佢話經找換店匯款都會鎖. 8號又要上. 以後都要帶CASH上去入銀行了.

技C話今日返到深圳. 我話8號上. 佢話到時俾個地址我. 佢都未知去邊個場

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2023-2-6 15:05 發表 查看引用來源

你之前話養左三年條女,有無check下係咪鬆左好多?
養左10年多了. 呢3年起老家仲未返. 一係嫁左. 冇嫁就唔會鬆.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆