2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
30  444.5k

引用:
原帖由 hello179 於 2020-11-5 14:09 發表 查看引用來源
張建宗表示,政府正積極跟進讓身處在廣東省及澳門的港人,在符合條件下返港可免去14日強制檢疫,
呢個措施都起碼9up左兩三個星期啦喎,都而家都未落實,亦無時間表,
咁另一個憑檢測證明兩地免隔離既措施,分分鐘又要拖一個月, ...
依家我最驚, 就係之後又有叫雞群同埋萬聖節群大爆, 之前所講嘅野又推翻晒, 咁就真係大O樂喇! 希望最終可以順利通關啦!

引用:
原帖由 hello179 於 2020-11-12 15:24 發表 查看引用來源
提前做檢測就一定架啦,不過朝8晚8,就未必洗請假做,
不過有撚排先開關架啦,分分鐘出年過年都開唔倒關,
發夢都無諗過, 搞咁多個月都開唔倒關, 5月果時我喺團購買咗2張福田酒店自助餐卷, 已經有好長期限, 係去到12月31日, 依家肯定唔使旨意用啦! 真係無引.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-15 18:13 發表 查看引用來源
12月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??
可能仲要改標題
之前你仲話10月可以上大陸, 又話什麼工聯會會幫你爭取, 一早就話你妄想啦!

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-15 23:22 發表 查看引用來源
還有88天便是農曆年初一🥺
頂, 你唔係諗住日日倒數麻

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2020-11-22 13:59 發表 查看引用來源
係覺得你要del post 呀,日日見到你係度倒數真係冇運行

支持停止再倒數, 支持 del post

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-1-5 19:38 發表 查看引用來源
4月頭可能得,有復活節假。
真係申請俾人小, 請問復活節假又有乜關係?  因為到時你放假所以就會開關? 乜上年全年唔通關, 係因為無假期所以封關咩! 吹賬!

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-1-5 22:08 發表 查看引用來源
旅遊及相关业界, 一定会在三月向政府請願
乜旅遊及相關業界, 之前無請願過咩? 你之前夠好有信心話什麼工聯會會幫你爭取啦! 咁請問依家通咗關未? 大陸已講明唔清零就無得傾, 咁你仲日日喺度廢嗡就可以變真咩! 唔怪得你標題改咗成年, 都仲喺燈緊啦!

[國際新聞評論] 逾1.2萬人接種輝端疫苗仍感染新冠肺炎:              

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210121/bkn-20210121152013233-0121_00992_001.html

咁搞法, 真係擔心今年都通唔倒關

引用:
原帖由 denis789 於 2021-2-17 17:05 發表 查看引用來源
10個無源頭,確疹者拜年相關成四十幾人,下年5月應該行得!
加埋係70幾人送疫, 香港人咁唔自律, 群體唔打疫苗都唔洗旨意通關

回覆 3388# 大口Sam 的帖子

大陸同澳門,上年年中已經免隔離通咗關啦!

前往最後回覆