2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
22  441.4k

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-4-18 23:29 發表 查看引用來源
太平洋,皇室假期都沒開
聽講話,開左而令到員工中招,老闆要擔左條醫療費,28萬

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-4-19 20:17 發表 查看引用來源
上面醫療冠狀肺炎是免費的.員工中招為何要老闆擔左條醫療費?醫療費要28萬,全國有差不多9 萬人感染,咁中國政府咪花咗250億醫治患者
我係講,重開果啲場所,睇啲唔睇啲

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-4-19 22:40 發表 查看引用來源
係市政府公佈開左而令到員工中招,老闆要擔左條醫療費醫療費28萬?咁重開啲食店,火鍋店,餐廳酒樓如有員工中招老闆都要擔左條醫療費,28萬?
一,我都係聽消息靈通既人講,係唔係市政府公佈就唔知,妳可以問一問,我又唔係住深圳。
二,妳話火鍋,餐廳酒樓果啲又點解可以開反,我只係想講,類似香港麻雀館,按摩院都唔比開啦,但餐廳食肆又開得同理,始終係非必要行業。
三,我唔想同妳嘈尼啲野,冇咩意思,純交流下姐

D人尼,柯屎唔出赖地硬

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-7-15 12:06 發表 查看引用來源
何君堯關注居內地選民返港投票, 曾國衞稱將與內地商討
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1537834-20200715.htm
有可能取消從大陸回港的14天隔離
內地選民都係建制票源

又到冬天啦,流感又要大爆發啦,睇情況要等到疫苗出世先之開得

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-26 22:25 發表 查看引用來源
【施政報告】民研:評分僅27.2分 創1999年新低
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1934256/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%96%BD%E6%94%BF%E5%A0%B1%E5%91%8A-%E6%B0%91%E7%A0%94-%E8% ...
好想知1999年係咩施政報告,可以低過今年

引用:
原帖由 voking 於 2020-12-28 04:22 發表 查看引用來源

改6月啦。三月冇乜可能。啲奕渺最快三/四月先會大量種。等一兩個月壓低歸零先有機會通關。
仲要個啲攬炒聽話去種。否則,佢要死,冇人救到佢,佢要中,阻止開關,點防吖!香港一日吾歸零,一日吾開關。 ...
妳甘講既話,即係奕渺一到(主要科興)就會馬上去打

引用:
原帖由 voking 於 2020-12-28 04:22 發表 查看引用來源

改6月啦。三月冇乜可能。啲奕渺最快三/四月先會大量種。等一兩個月壓低歸零先有機會通關。
仲要個啲攬炒聽話去種。否則,佢要死,冇人救到佢,佢要中,阻止開關,點防吖!香港一日吾歸零,一日吾開關。 ...
又唔知妳裝左安心出行未呢,做個好市民

一系香港全面回歸,拼入深圳,取消關口,使用人民幣,咩都攪掂哂啦

前往最後回覆