2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
22  441.5k

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-8-26 23:26 發表 查看引用來源
要中港正常通關,唯一條件就係新冠疫情在全球消失.早兩日駐港解放軍換防來港解放軍也要在深圳軍營隔離21日.
唔信,妮歌潔曼都唔洗隔離,軍隊點洗呀

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-7 12:53 發表 查看引用來源
Today, has a good news
來港易|內地及澳門人士下周三起可免檢疫來港, 每日2000名額
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2206414/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E4%BE%86%E6%B8%AF%E6%98%93-%E5 ...
會多左北姑來港搵食

回覆 4022# siew1203 的帖子

家下上去只要7+7,係香港賺夠一大筆,不再附果二,三千啦
微信上技師女日日發朋友圈,就知上面咩環境

回覆 4030# 大口Sam 的帖子

食人妻仲爽,妾不如偷

回覆 4075# 天字荳號飛 的帖子

又岩喎,之前有共識28日清零就開關,咩都係冇

引用:
原帖由 voking 於 2021-10-25 15:40 發表 查看引用來源

香港馬纜都有鬼妹食。但我吾鐘意鬼妹,只好亞洲,尤其日本。
香港仲有馬欖咩?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-28 20:52 發表 查看引用來源
已接種第一針的人口: 4,604,979 (68.4%)
已接種第二針的人口: 4,412,754 (65.5%)
你打個人數出來有咩用,家下人地話左打幾成就通關咩,仲放風話打三針,睇佢都有味,冇好處咪旨意我三針

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2021-10-28 21:26 發表 查看引用來源
師兄,你入得黎時間太淺,呢條友出名on9,呢個post開左快2年,佢最鐘意玩標題同倒數,你要習慣下

之後佢會倒數幾時聖誕,幾時除夕,幾時到2022年架喇😂😂

...
我唔係淺,跟住香討過來的,睇住andy開post到家下。
以前報數字,大家都仲幻想甘7成之後會通關。家下睇下大陸果邊會唔會同你玩數字,唔通就唔通,關我撚事,4個大字,所以報數已經冇哂意義

大家有冇試過打完字,send唔出,一定要引用先得

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-1 11:46 發表 查看引用來源
陰性核檢報告240元/次,加上要預約,。。。時間,金錢成本咁高,有幾多人會北上?
回港也要

前往最後回覆