上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
188  441.6k

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-10-18 23:21 發表 查看引用來源
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201019/mobile/bkn-20201019105114599-1019_00822_001.html

唔會清零啦,根本都唔封關,剩係尋日都十幾單輸入,全世界都可以嚟香港,係唔俾你啲人返大陸之嘛 ...
唔系香港居民,冇香身份証,航空公司唔比上机,所以唔会有旅客到香港。

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-10-19 00:00 發表 查看引用來源

包括1名菲律賓抵港外傭、1名印尼來港外傭,及3名分別由美國、哈薩克及俄羅斯來港的機組人員。其餘輸入個案來自土耳其、英國、印度及西班牙<<

好多都唔係香港居民啊,其實而家咁時勢,係咪暫時就算係香港居民都唔俾入境會 ...
有豁免的例外,我说是旅客。
幾日前加拿大YVR,AC007Check in 問有冇香港ID,冇不能上机,有幾個白人揸成叠文件嘈到拆天,唔比入閘。

依家好嚴机组人员都要有核酸证明才能入境。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-11-23 23:12 發表 查看引用來源

大部分源頭不明咪...
梗系打死都唔撚認啦!

回覆 2982# dogdogchiV 的帖子

我話特丑爭取三万黑警子女去大湾区做工,每月10人仔,一I定成功,仔女揾到钱,黑警唔使喺香港偷鲍鱼。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-26 06:25 發表 查看引用來源
【施政報告】民研:評分僅27.2分 創1999年新低
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1934256/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%96%BD%E6%94%BF%E5%A0%B1%E5%91%8A-%E6%B0%91%E7%A0%94-%E8% ...
我唔信有27.2咁高。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-26 05:00 發表 查看引用來源
中港家庭怎辦?旅行社怎辦?
😭😭
鷄蟲又怎辦?

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-11-26 17:55 發表 查看引用來源

移G就蟲
大飛G...

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-30 06:59 發表 查看引用來源
我以前也是旅遊業的一份子。
喺咪燈頭!

引用:
原帖由 denis789 於 2020-12-5 01:04 發表 查看引用來源
擴散到各區,爆燃到無朋友,林鄭仲唔搶購2000萬劑國藥疫苗,反而俾巴西同幾個東南亞國家先用,等攬炒
國產疫苗,多謝先!

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-12-24 02:52 發表 查看引用來源
在香港叫雞,小心感染肺炎,或變成叫雞群组,被強制检测。
有人怕谷精上脑。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆