上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
188  442.2k

引用:
原帖由 chiyuk 於 2021-8-11 02:04 發表 查看引用來源

算把啦,最快都要2022年3月….
10月1日后,當比你上到去唱K,都要唱爱国歌曲,我隻生滋風雨中凍過水。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-8-18 01:00 發表 查看引用來源

佢都癡根既, 一個助理教授仔又唔係大教授
1. COVID-19係VIRUS 唔係微生物
2. 佢唔係E生, 長者接種率過低又如何, 最起馬問袁教授啦.
3. "政府無法永遠不通關" , "預計內地要等待亞運會及冬季奧運明年完結後", 點解 ...
大教授話要九成接種率先可以通关,聽佢講最大獲。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-8-18 17:26 發表 查看引用來源

人人都識估計啦, 吹水我都識.
我估全世界9成接種率先可以通
你叻過袁大教授有幾巴閉呀,有人講佢喺榕樹頭吹水佬。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-24 21:01 發表 查看引用來源
已接種第一針的人口, 8月25號晚, 到達60%
袁大教授今天說:要有九成七人打左復必泰才安全,你繼續發夢喇。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-8-28 23:47 發表 查看引用來源
canon123, where are u ?
RIP...

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-9-6 17:14 發表 查看引用來源

發夢啦, 3月前都唔水諗
冬奥前,冇可能啦。

引用:
原帖由 hochan513 於 2021-9-16 08:12 發表 查看引用來源
你太天真啦,以前坐皇崗巴,由成車麻甩佬,個個一打開車門就衝落車點煙,變成大半車𡃁仔𡃁妹,再變大半車都係商務客,只不過係1年左右既事,個時已經變得玩既地方少咗好多,而家又過咗成2年,你估會變成點?最怕變咗揼個骨都要去到西鄉, ...
你話人天真。,你幾時北上救国?
70,80,90,深圳會冇野玩,你問下d本地人?

引用:
原帖由 hochan513 於 2021-9-17 01:36 發表 查看引用來源

其實都唔太想理佢,睇佢啲回覆成日同人嘈,又扮哂大哥咁,不過見佢理解能力有啲問題,就答下佢咁囉
北上救国都唔知点解,話人扮愛國,你同佢一齊癲,正儍仔。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-9-27 17:20 發表 查看引用來源

我唔信佢會好認真咯. 一定係揸莊話事.
佢醒既就同大6專家講分年齡層. 我地40-50同50-60組別都超晒70%啦. 而且, 最多人需要北上既都係呢D年紀既人.
應該爭取先俾最膠接種率既群組試行免隔, 加每日quota. 一個月後檢 ...
你真喺扮磚家呀,教班狗官做野。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-5 16:47 發表 查看引用來源

最好一個月一次免檢啦
但係SET 左每日限額, 每日2000名解決十萬人都要50日, 以前每日都過20萬出入境. 當你20萬人排隊, 要100日排成3個月
香港正苦唔請你做顧問,真喺走宝。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆