上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
188  441.6k

引用:
原帖由 ken_2004 於 2020-8-28 02:05 發表 查看引用來源

到時候全民檢測完成後,,香港疫情漸漸回穩,
應該都放寬入廣東省要求拉,
  可能不用檢測陰性證明書,特首都話張弛有度,適當時放鬆,適當時收緊🧘‍♂️ ...
特醜話佢都識收音机,張弛有度,適當時放鬆,適當時收緊!

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-8-27 17:15 發表 查看引用來源

你快D查下成個流程啦. 我估都好難搞下.
之前好似話驗完出左報告要24小時內過關. 咁我一星期上一次咪每次安排好上去前1日要預先排期深喉, 亦要個報告唔好遲, 一日內要出野.
E加話仲要搞埋健康碼, 又多一樣.
一陣過 ...
就算有得上去都有名额,喺比有需要人士,鷄蟲今年唔使諗,死心啦。

引用:
原帖由 earth008 於 2020-8-29 17:55 發表 查看引用來源

你冇看新聞?

早兩日個新聞一家人係個細仔首先染左個個武漢肺炎好返,
然後有賣抗體,
而家幼仔測係陰性,
估計糸他傳染屋企3個人先,
驗到就算你今日呀去免費驗咗呀
都唔等於你過兩日都係健康㗎或者你每五日7日染一次就得。 ...
冇用架,除非你full gear去驗完,即刻返屋企隔离。如果你要返工,要交際应酬,一样保证唔到你以后冇感染,驗嚟托咩。

我話五毛狗再吠就疫情想完都難啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-9-13 14:44 發表 查看引用來源
許樹昌昨出席電視節目表示,港府已向疫苗全球獲取機制(COVAX)訂購疫苗,數量足以供全港三成半人口接種;另會向一些藥廠洽商,自行採購多三款疫苗,以覆蓋另外六成五人口,他續指,全球現時有三十五隻疫苗正進行臨床測試,其中有九隻疫 ...
你唔好吓哟鷄蟲啦,唔系要種咗疫苗先比过关吖?

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-9-15 16:58 發表 查看引用來源

唔止呀. 假如檢測有效期1星期, 1個長期需要北上既, 8個星期要檢8次, 申請8次港康碼.
如果20萬人入面有5萬個人要個個星期北上, 2個月即係40萬人次, 加上另外15萬人次, 即係55萬人次, 要110日=3個幾月.
根本消化唔到 ...
好心哟鷄蟲唔好同有家室小孩(起碼有十幾万人)有生意在大陸d人爭啦,成日數住幾時開关,趕住上去叫鷄,阻撚住人地一家團聚,自己谂谂啦,上去玩好小事昨。

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-9-16 16:34 發表 查看引用來源
取消香港人內地回港14日啦!內地有鬼病毒
即系話大陸無妓女,我信呀!

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-9-19 19:45 發表 查看引用來源
消息指本港今日新增約23宗確診
等開关上去叫鷄果班人喊得一句句了。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-9-20 05:50 發表 查看引用來源
希望今個星期先宣佈,十月八日,由大陸去香港不用隔離14天。
香港去大陸要隔壁就扑街,点叫G!

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-9-20 17:35 發表 查看引用來源

隔完14日先叫, 不過我未退休, 唔似77咁free
起碼要上去玩三个星期,否则不去也罷。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆