上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
41  444.1k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-7-17 01:47 發表 查看引用來源
廣東宣布從早上10時起香港入境人士需持72小時內檢測結果, 並接受14天集中隔離醫學觀察。https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1821817/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%BB%A3%E6%9D%B1%E5%AE%A3%E ...
唔好話放寬,仲收緊咗😑😑😑

點解你係都唔肯放過我地,係都要繼續玩呢個post。你話我姓賴又好迷信又好,拜託你真係當信一次邪得唔得

多謝你summarize啲新聞,但老實講,新聞大家都會自己留意。不如你放過呢個帖,等佢沉,ok?🙏

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2020-9-30 23:07 發表 查看引用來源
呢個post可以close啦,2021年後見
Andy兄點會close個post?

佢繼續會話等好消息,由回歸等到中秋國慶,跟住等到重陽聖誕新年,再等到復活節清明端午,佢嘅精神係打不死,鋼鐵般嘅意志,呢個post會天長地久咁永恆存在......

大陸唔通俾你好正常,人地而家乜事都無,做乜要通俾一個成日係印度歐美南亞收啲染疫者反黎嘅香港。反而香港首先應行出第一步免咗大陸(或起碼廣東省)嘅檢疫。人地新加坡都免中國人入境檢疫,係香港呢個咁偉大嘅政府成日都慢十拍。船頭驚鬼船尾驚賊

事實証明,此帖一日存在,都無可能通關🤪

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-11-16 12:30 發表 查看引用來源

頂, 你唔係諗住日日倒數麻
Andy哥鐘意倒數係常識啦下話,由最初數五月到而家十一月都仲未通。而家睇個情況仲越黎越衰。嗰時都仲有一段時間好似真係十幾廿日零確診。而家呢?數完88日咪又再數88日囉,數返三五七年總有一日數到通關嘅

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-21 18:10 發表 查看引用來源
剛改了標題
1月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚??
上星期見你開始倒數都知又會瀨嘢啦,哈哈哈哈。有時邪起上黎唔到你唔信,哈哈哈哈😂

繼續玩呢個post咪得囉,咁好玩,駛乜返內地吃喝玩樂啫😂😂

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-22 14:57 發表 查看引用來源
We still have hope...
市建局研第二版「健康碼」 料下月推出
://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1930033/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B8%82%E5%BB%BA%E5%B1%80%E7%A0%94%E7%AC%AC%E4%BA%8C%E7% ...
醒下啦,疫情爆去到控制去到要清零14日,你覺得下個月得?搞咗11個月都未得啊!!!而家除非出到疫苗,聽乜都嘥氣。

你發夢都醒下啦

We still have hope....
Will have good news soon....

真係難聽過粗口

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2020-11-23 20:32 發表 查看引用來源
醒下啦Andy哥,你睇下呢2日d確診數字你估仲會唔會出健康碼先?

佢會話:

特首今星期公佈施政報告,will have good news soon

就快聖誕佳節,will have good news soon

就快2021, will have good news soon

就黎農曆新年,will have good news soon

如此類推...有如無間地獄

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-24 22:13 發表 查看引用來源
特首,11:00 a.m. , 將公佈施政報告

我幫你講埋
Hope to have good news! Good news is coming soon!
😂😂😂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆