上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
41  444.0k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-30 00:25 發表 查看引用來源
明天便是12月。看來今年不能在大陸倒數迎接2021年
自信啲,刪咗「看來」呢兩個字變成肯定句😂

唔緊要啦,希望在明天,迎接唔到2021,咪迎接2022囉

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-11-30 20:44 發表 查看引用來源
But really too many bad news,😭😭
永安旅遊裁約120人 留任員工續放無薪假
hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1937083/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%B0%B8%E5%AE%89%E6%97%85%E9%81%8A%E8%A3%81%E7 ...
Andy哥憂國憂民,俠之大者

中日今日恢復因疫情停止的商務簽證申請

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1562847-20201130.htm?spTabChangeable=0
日本商務客有核酸證明可以免14日隔離,阿爺俾日本仔入都唔俾你香港人入啊,吹咩

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-12-5 10:56 發表 查看引用來源
旅發局宣布,由於保持社交距離考慮,今年除夕將不會在維港兩岸舉行煙火倒數活動,新春將不會舉辦花車巡遊。

莫非, 香港政府, 短期內不樂觀?
我相信除咗Andy哥你之外,都無咩人短期內樂觀😂

回覆 3038# andy_2008 的帖子

許樹昌稱本港較難清零 料市民須戴口罩至2022年

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

呢個post 可以玩多一年

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-12-8 06:48 發表 查看引用來源
還有23天便是2021年😔
Andy哥又倒數啦😂😂

個post咁好玩,支持個post繼續玩落去👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-12-10 19:43 發表 查看引用來源
1月可返大陸?我開始有点懷疑😭
2022年1月有機會

引用:
原帖由 emau1 於 2020-12-12 01:03 發表 查看引用來源
但是
大陸要香港連續100日冇本土個案
先唔洗14日隔離
香港做唔做到呢

而且,我地可能要用健康碼
那,我去 chim lor wan 比 jc 手淫後
會被紀錄低的
健康碼真係重點...一個唔好彩出現咗係有人感染去過嘅地方,深圳政府捉你強制隔離都幾大鑊。唔好話紀錄低去過骨場,淨係俾老虎知返過大陸已經解釋唔到

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-12-19 22:34 發表 查看引用來源
12天後, 便是2021年
377天後,便是2022年

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-1-21 22:04 發表 查看引用來源

深圳灣口岸入境名額限每日2000人, 分流至鄰近四地隔離
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1981167/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E7%81%A3%E5%8F%A3%E5%B2%B8%E5%85%A5%E5%A ...
Andy哥,咁點搞啊

而家唔係逐步放寬,係相反方逐步收緊喎

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆