上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
273  442.2k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-1 00:00 發表 查看引用來源
2021年, 只剩下4個月
'
接種率未達標

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-9-7 19:56 發表 查看引用來源
會多左北姑來港搵食
過去年半餐餐屌大媽, 好想食雞仔.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-11 13:53 發表 查看引用來源
2022年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚
andy_2008, 努力.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-15 19:31 發表 查看引用來源
9月15日 民建聯 「要求盡快落實通關安排」請願
https://www.youtube.com/watch?v=ht6OkDTIvkY
支持你. 早日願望成真.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-28 21:00 發表 查看引用來源
現在增長得很慢
已接種第一針的人口: 4,472,848 (66.4%)
已接種第二針的人口: 4,149,885 (61.6%)
今年二月打針人士, 事隔半年, 應該無晒效用. 是否要重新再打針呢?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-13 01:30 發表 查看引用來源
2021年還有79天
努力, 加油!

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-21 19:26 發表 查看引用來源
盼早日通關 香港各界倡引用內地「健康碼」
https://www.wenweipo.com/a/202110/21/AP6171253de4b08d3407e1464c.html
要過埋冬奧.

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-26 13:58 發表 查看引用來源

以前做生意2星期去一次秋葉原買野,個時架妹唔做外国客生意,我地晚晚去睇包剪揼,分小组猜,最后猜赢一个免费上台同架妹扑野,有学生老人参加,好鬼好笑,我都猜赢过一次,不过唔敢上台。 ...
10年前去東京見識下window lady, 佢地見我吾系日本仔&鬼佬, 好有禮貌話吾做我生意. 試過有一件可以比我屌, 不過我懷疑系北姑扮.

引用:
原帖由 voking 於 2021-10-27 02:30 發表 查看引用來源

從前日本係吾接外國人既。但十年前左右,飛田新地開始接外國客。

講舊時,都三四十年前。係新宿租酒店。夜晚十二點後落街溝㗎妹。因冇地鐵,的士貴,啲㗎妹會搵啲單身外國男,帶佢地去酒店瞓,例牌可以扑野。靚吾靚就各花入各 ...
往事只能回味.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-11-3 15:58 發表 查看引用來源

就算免檢疫通關開通都係有限度,每日有限名額給予有必須北上人士,只係上去吃喝玩樂的人士有排都未輪到.疊埋心水等正常通關吧
明年回歸25周年, 最高領導人1/7落黎剪完綵, 宣佈沙中線過海段開通. 再等佢平安回京後, 才宣佈正常通關.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆