上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
273  442.6k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-28 10:17 發表 查看引用來源
7月尾? 中港家庭旅遊業
HK醫院健康證明. 有醫院開$1,200 /次, 有效期7日, 又系吾使預我.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-28 16:05 發表 查看引用來源
after 10 days will be 8th June  😊
健康證明, 有HK醫院開價, $1,200/次

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-5-29 10:03 發表 查看引用來源
唔滿意咁又點?大家都想快啲開,我都想。但你要諗下香港政府痾尿都無力,你以為好似以前咁,覺得香港人大X哂,當你香港全部野取消哂咁又點?大陸唔取消,繼續隔離14日就玩死你啦 ...
豁免14+14, 但要HK醫院健康證明, $1200/次, 得七日期, 又如何呢?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-29 15:07 發表 查看引用來源
消息指,今日最少錄得13宗輸入個案。
輸入吾算數. 似乎六月豁免14+14, 真系要醫院健康證明.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-31 23:30 發表 查看引用來源
can open 福田口岸 first
HK又有兩單本地個案, 大6方面, 更加吾會取消14日啦

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-6-1 13:59 發表 查看引用來源
我估計會通但要驗咗先比上
健康證明, HK醫院開, 如果要$1,200/次, 又系吾使預我.

引用:
原帖由 馬大哈 於 2020-6-2 22:54 發表 查看引用來源
口岸組消息:羅湖口岸通關;福田、皇崗口岸不通關,但入境人士要憑核酸檢測證明,無需隔離。
檢測證明, HK醫院開, 如果要$1,200/次, 有效期7日, 又系吾使預我.

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-6-4 08:40 發表 查看引用來源

香港依家都有好野,不過就無咗返大陸個種優閒感覺,出咗火休褲走人
始終國內場, 地方闊落. GC平均年齡, 後生好多, 約30路. HK好多接近50路, 真系食吾落.

引用:
原帖由 yayawu 於 2020-6-5 07:42 發表 查看引用來源
唔會莽想自由通關,佢肯个別人做檢驗互認健康碼已經夠
早兩日, 立法會郭+其, 反對中/港互換健康碼. 正苦可以點?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-5 17:11 發表 查看引用來源
陳健波促港府推「健康碼」, 助恢復粵港澳人流來往
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1788931/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E9%99%B3%E5%81%A5%E6%B3%A2%E4%BF%83%E6%B8%AF%E5%BA%9C%E6%8E%A8- ...
是否先問罷工醫護呢? 怕佢地又靜坐, 又圍E管局.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆