上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
273  442.6k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-8 15:48 發表 查看引用來源
海洋公園開門, 即7月8日, 很可能取消大陸人來港隔離14天的規定
取消澳門<--->HK, 14+14先再講啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-9 16:09 發表 查看引用來源
after 28 days will be 8th July
加油! 好快豁免14+14.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-9 16:32 發表 查看引用來源
政府救海洋公園及國泰, 一定有玄機
總之, 等HK<--->澳門, 豁免14+14先啦. 無新確診, 再研究HK<-----> SZ.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-6-10 23:39 發表 查看引用來源
政府根本唔想放寬隔離令,推出呢樣互認健康碼只係敷衍港人,檢一次有效期七日,仲要申報上深圳目的,而且檢測名額又少,檢測費用又貴.睇來7月7 日到期的隔離令可能又會再延長一個月 ...
今早新聞,  仁安$1500. 養和$2000, 有效期7日, 每日可應付200個測試. 又系吾關我事!!!

引用:
原帖由 ken_2004 於 2020-6-12 14:32 發表 查看引用來源

一倒數即斷欖,,燈神,笑左。。🤭🤭
呢度都有燈神?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-15 14:03 發表 查看引用來源
7月8日, 應該要取消由大陸去香港14天隔離
第二波, 又再黎?

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-6-16 09:02 發表 查看引用來源

好多技師發微信叫死了
水圍GC, 日日V7我, 話佢閪窿生晒蜘蛛網, 已經成寸厚.

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-6-17 10:52 發表 查看引用來源

希望你唔好提中秋,我所有希望都係可以返鄉下過中秋,雖然而家睇落2021新年先有可能返去😑
其實隨時可以番鄉下! 只要16/9過深圳關就可以, 1/10就一定團聚.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-6-19 13:17 發表 查看引用來源
旅遊業,酒店業,零售飲食業多次要求政府放寬封關措施但香港班廢官只抱住不做不錯點會體會民間所需.連深港澳健康碼互認都係得個講字.對7 月7 日之後會取消14日隔離令唔好抱太大希望 ...
一旦取消中/港14+14, 北京人湧來港, 相信一定爆得好利害.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-6-22 02:26 發表 查看引用來源
麥美娟冀盡快推出三地互認健康碼讓家庭團聚
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E9%BA%A5%E7%BE%8E%E5%A8%9F%E5%86%80%E7%9B%A1%E5%BF%AB%E6%8E%A8%E5%87%BA%E4%B8%89%E5%9C%B0%E4%BA%92%E8%AA%8D%E5%81%A5%E5%BA%B ...
如果健康碼要HK$1200/次, 有效期7日. 有大作用嗎?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆