上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  441.5k

如果仲唔取消14天隔離令, 復活節怎樣過?

回覆 131# andy_2008 的帖子

同糸香港如不出動一樣食自己。。。。。。

引用:
原帖由 ken_2004 於 2020-3-4 20:34 發表 查看引用來源

疫情未穩定,大陸政府都未必比娛樂場所開門營業,
現在深圳差不多每一個地方都要量體溫,先可以入。。。。🤫
就算娛樂場所全開, 吾使量體溫, 半價酬賓周, 囡囡全部18-22碎, 咁又點呢? 我地而家都吾會番大6啦.

醫護界好像不同意提早取消14天隔離令

回覆 134# andy_2008 的帖子

醫護界話最好10月前都唔取消14天隔離令,仲要擴展到所有在發生過確診武炎國家來港人士.醫護界只關心佢地自身安危,妄顧香港經濟榮衰

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-3-6 22:27 發表 查看引用來源
醫護界話最好10月前都唔取消14天隔離令,仲要擴展到所有在發生過確診武炎國家來港人士.醫護界只關心佢地自身安危,妄顧香港經濟榮衰
政府嘅醫護人員,有好多都儲到爆假,新入職嘅儲幾十日,老鬼甚至可以儲210日,要諗自身安危嘅攞假就得啦,再唔係病假、停職進修、甚至離職,等事情過後,你驚醫生護士搵唔到工咩 ?  你驚深圳冇女你搵擺啦 !

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-3-6 22:27 發表 查看引用來源
黑醫護10月前唔好食飯唔好飲一滴水

大陸現在被境外傳入

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-2-8 04:42 發表 查看引用來源
雖然政府的防疫規例在2月8日實施,5月7日的午夜失效..., 但仍有機會提早取消
而家比唔比提早開關,
又要睇班醫護,會不會又玩罷工了。。😥

回覆 134# andy_2008 的帖子

個班黑謢當然反對啦
咁難得少咗咁多大陸人糸香港哈哈

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆