上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  441.4k

回覆 138# andy_2008 的帖子

反正傳出先
当打個和。。。。。

回覆 140# siew1203 的帖子

大六冇得醫?香港專科醫療排隊要二年半,年紀大死左未有得看,個政府又冇用,又五建多的醫院和人手,人又越來越多來香港醫病,不知所謂的政府,喂大佬命仔來,打份工姐,駛五駛甘博,一陣又傳比家人,你地體諒下的醫務人員,一樣還一樣,你自己會唔會去 dirty team 如果你仔細老婆亂,有些事將心比己,大家都係香港人,為什麼大家批鬥大家,學了共產黨?

引用:
原帖由 siew1203 於 2020-3-8 00:44 發表 查看引用來源
個班黑謢當然反對啦
咁難得少咗咁多大陸人糸香港哈哈
全世界都正在爆發新形冠狀病毒🦠,但系冇聽過有其他地方因為咁有醫護罷工,只有香港部份醫護咁做,舉世聞名!
平時薪高糧厚,有事就話驚中招玩罷工,有啲仲無恥到抽籤抽到自己先辭職,驚嘅點解唔糸抽之前辭職呢?啫系如果抽唔中就繼續hea 住做啦,抽到先辭職都未遲!面皮九丈厚!
入行之前唔系已經知道一定會遇到有疫症爆發情況嘅咩?正如選擇了做警察唔通話我只做抄牌同捉小販架咋,捉賊咪預我呀,命仔得一條啲賊有刀有槍咁危險咪搞,市民會唔會體諒呢?

引用:
原帖由 九哥哥 於 2020-3-8 05:55 發表 查看引用來源
大六冇得醫?香港專科醫療排隊要二年半,年紀大死左未有得看,個政府又冇用,又五建多的醫院和人手,人又越來越多來香港醫病,不知所謂的政府,喂大佬命仔來,打份工姐,駛五駛甘博,一陣又傳比家人,你地體諒下的醫務人員,一樣還一樣,你自己 ...
你鄉下大陸定越南先? 開口大陸埋口大陸,好似自己祖先同大陸完全無關一樣

引用:
原帖由 九哥哥 於 2020-3-8 05:55 發表 查看引用來源
大六冇得醫?香港專科醫療排隊要二年半,年紀大死左未有得看,個政府又冇用,又五建多的醫院和人手,人又越來越多來香港醫病,不知所謂的政府,喂大佬命仔來,打份工姐,駛五駛甘博,一陣又傳比家人,你地體諒下的醫務人員,一樣還一樣,你自己 ...
如果你咁講黑醫護當兵,第一個死。 因為一定臨陣逃脫被槍殺

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-3-7 17:39 發表 查看引用來源
你鄉下大陸定越南先? 開口大陸埋口大陸,好似自己祖先同大陸完全無關一樣
香港人个个都喺叫大陸,唔通叫偉大的祖国,偉大的習大大呀。
除撚咗叫鷄,返大陸做乜鳩呀。

回覆 146# reddoor 的帖子

返大六可以包二奶~三奶~又可以叫下雞~或者執件大六妹做老婆,講真以前有本事就在香港找老婆,冇本事又年老米可以在大六找亂妻😂你看劉永大過大六妹三十年,生左二個仔,12年後就分劉永一半身加,跟佬走左😂經常的過案

引用:
原帖由 reddoor 於 2020-3-8 09:53 發表 查看引用來源

香港人个个都喺叫大陸,唔通叫偉大的祖国,偉大的習大大呀。
除撚咗叫鷄,返大陸做乜鳩呀。
大陸除左叫雞,香港無左大陸會死咁解遮。

今天全中國才新增46宗確診

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-3-8 12:19 發表 查看引用來源
今天全中國才新增46宗確診
湖北疫情好轉,真心希望提早通關。。🧘‍♂️

不過意大利,伊朗,南韓就。。。。。🤕

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆