上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  440.4k

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-9-27 23:18 發表 查看引用來源
比加超話終殃磚家金翅好認真傾wo。
我唔信佢會好認真咯. 一定係揸莊話事.
佢醒既就同大6專家講分年齡層. 我地40-50同50-60組別都超晒70%啦. 而且, 最多人需要北上既都係呢D年紀既人.
應該爭取先俾最膠接種率既群組試行免隔, 加每日quota. 一個月後檢討情況再開放第二高接種群, 之後第三組.
冇個開始好難一野就全人通.
E家高0最多人驚打針, 又有好多行動不便, 或大6冇乜親人, 唔急上既. 呢D造成低接種率. 咁就先停止探討.
如果60以上有需要, 可以之後傾放寬呢組人每日上限100個. 總之先放行一少批人啦.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-9-27 17:20 發表 查看引用來源

佢醒既就同大6專家講分年齡層. 我地40-50同50-60組別都超晒70%啦. 而且, 最多人需要北上既都係呢D年紀既人.
應該爭取先俾最膠接種率既群組試行免隔, 加每日quota. 一個月後檢 ...
你真喺扮磚家呀,教班狗官做野。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-9-28 09:20 發表 查看引用來源

應該爭取先俾最膠接種率既群組試行免隔, 加每日quota. 一個月後檢 ...
現在增長得很慢

已接種第一針的人口: 4,472,848 (66.4%)

已接種第二針的人口: 4,149,885 (61.6%)

回覆 4083# andy_2008 的帖子

通關唔關打針事,你睇澳門就知。

引用:
原帖由 pkbor 於 2021-9-29 07:23 發表 查看引用來源
通關唔關打針事,你睇澳門就知。
国慶日會否有好消息?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-29 10:11 發表 查看引用來源
国慶日會否有好消息?
專家會議初步結果係內地要香港跟足內地防疫措施才再考慮通關問題.其中一項係要來港機師也要檢疫.如特衰政府唔照做,睇來有排都通唔到關

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-9-27 08:48 發表 查看引用來源

磚家話一定同疫苗冇直接關係
無關係無問題,因為我無打針!我等佢最尾九成半谷針派錢先去都未遲!!!

回覆 4085# andy_2008 的帖子

壞消息大就把哈
限電之類哈哈哈哈哈

嘥氣,有藥再講哈哈哈哈。。。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-9-28 21:00 發表 查看引用來源
現在增長得很慢
已接種第一針的人口: 4,472,848 (66.4%)
已接種第二針的人口: 4,149,885 (61.6%)
今年二月打針人士, 事隔半年, 應該無晒效用. 是否要重新再打針呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆