上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  442.0k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-11 13:37 發表 查看引用來源
林鄭月娥:疫苗接種率為通關指標
https://www.wenweipo.com/a/20211 ... b08d3407df6a69.html
行政長官林鄭月娥表示認為目前本港的7成接種率仍然未夠,要繼續推動市民接種疫苗,希望盡快與內地舉行第二次會議商討通關,重申 ...
唔水諗啦, 一日得幾千人打第一針. 11月都唔夠7成. 仲想多D? 要打多60幾萬人先到8成. 明年3月有少少機.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-11 17:49 發表 查看引用來源

但內地首要任務係嚴防外來輸入疫症,深港通不通關係其次.
港苦推出的健康碼竟然話唔能夠展示出21日去過的地方,要用者自己申報,咁即係達唔到內地要求,點用健康碼過關呀?
免檢疫通關睇來遙遙無期了 ...
香港電話都未實名認証, 點搞丫. 叫有心北上既人先實名左先, 再簽自願參與健康碼計劃, 唔會抵足C飲條例. 再起手機留低21日足跡...
長路慢慢伴你闖,. 帶一身膽色與熱腸 ...

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-12 09:07 發表 查看引用來源

香港電話都未實名認証, 點搞丫. 叫有心北上既人先實名左先, 再簽自願參與健康碼計劃, 唔會抵足C飲條例. 再起手機留低21日足跡...
長路慢慢伴你闖,. 帶一身膽色與熱腸 ... ...
我估計3月應可免隔籬通關

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-12 09:07 發表 查看引用來源

長路慢慢伴你闖,. 帶一身膽色與熱腸 ... ...
一般在電信公司開户的都已經實名登記,只有用太空電話卡才沒登記.政府已着手管制太空卡也要實名登記

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-12 09:22 發表 查看引用來源
我估計3月應可免隔籬通關
希望你今次估中啦,唔好到時又改

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-12 17:26 發表 查看引用來源

希望你今次估中啦,唔好到時又改
佢講緊2023年3月,
你吾好理解錯啦!
哈哈哈哈哈哈哈!

引用:
原帖由 earth008 於 2021-10-12 18:19 發表 查看引用來源

佢講緊2023年3月,
你吾好理解錯啦!
哈哈哈哈哈哈哈!
2023年3月?應該唔使咁耐.我估明年7月1 日新特首上任時阿爺嘅賀禮就係免檢疫通關

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-12 20:10 發表 查看引用來源

2023年3月?應該唔使咁耐.我估明年7月1 日新特首上任時阿爺嘅賀禮就係免檢疫通關

已接種第一針的人口: 4,543,658 (67.5%)

已接種第二針的人口: 4,300,214 (63.9%)

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-12 20:10 發表 查看引用來源
我估明年3月1 日己ok

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-12 20:51 發表 查看引用來源

已接種第一針的人口: 4,543,658 (67.5%)
已接種第二針的人口: 4,300,214 (63.9%)
世衛話國藥,科興要打第三針才有有效免疫力喎.睇來好快要數已接種第三針的人了,唔好再睇已接種第一,二針的人口啦

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆