上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  442.1k

通關遙遙無期憂年關觸發新一輪結業潮 旅遊業冀推健康碼「救亡」
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E ... -%E6%95%91%E4%BA%A1

附件

標題已改
3月可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-17 00:36 發表 查看引用來源
標題已改
中央政府連香港班人大代表都唔俾上去北京開會,會唔會咁易俾香港普通市民北上呀?
3且可能真係2023年3 月. 我都推翻以前預計的明年7月1 日正常通關.

就算開都只會先放配額比有親戚同家庭係上面既人上去,樓主呢d濕鳩雞蟲慢慢發下夢先啦。

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-17 00:36 發表 查看引用來源
標題已改
明年3月唔係話好大機會通, 係講話3月前唔水諗. 最起馬完左冬奧先. 冇話會通喎.
不過明年7-1係回歸25年, 希望中央可以送個大禮俾你有限度北上啦.
有8-9個月時間, 全世界好多地方都已經唔隔, 與病毒共存, 共存大半年應該有好多數據. 而且又可能打完3針, 又有E治既藥.
7月機會大好多. 改定標題啦.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-18 09:01 發表 查看引用來源

明年3月唔係話好大機會通, 係講話3月前唔水諗. 最起馬完左冬奧先. 冇話會通喎.
不過明年7-1係回歸25年, 希望中央可以送個大禮俾你有限度北上啦.
有8-9個月時間, 全世界好多地方都已經唔隔, 與病毒共存, 共存大 ...
我估計應該是3月開始少部份人先通关, 7月全通

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-18 09:01 發表 查看引用來源

有8-9個月時間, 全世界好多地方都已經唔隔, 與病毒共存, 共存大 ...
譚耀宗:健康碼配合行程卡方能令內地放心通關
https://www.881903.com/news2/local/2413923
越來越多要求了

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-10-17 18:00 發表 查看引用來源
譚耀宗:健康碼配合行程卡方能令內地放心通關
https://www.881903.com/news2/local/2413923
越來越多要求了
連建制派擦鞋一哥都冇得上去,形势不容樂觀。

濕鳩雞虫表示:3月通唔到關咪再改標題囉,個標題都玩能左2年,又夢遺左2年,唔爭在繼續玩啦😆😆😆
引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-10-17 17:58 發表 查看引用來源
就算開都只會先放配額比有親戚同家庭係上面既人上去,樓主呢d濕鳩雞蟲慢慢發下夢先啦。

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2021-10-18 16:26 發表 查看引用來源
濕鳩雞虫表示:3月通唔到關咪再改標題囉,個標題都玩能左2年,又夢遺左2年,唔爭在繼續玩啦😆😆😆

14+7幫都你,期望乜?過關時你會懷疑自己是帶菌者😂因為同胞好熱誠招呼你😂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆