上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  442.1k

引用:
原帖由 earth008 於 2021-10-22 10:12 發表 查看引用來源

明年冬奥/亚運/世界盃/中國国家主席選舉!
点会开比你哋隨便免疫檢查呀!
吾好甘天真先得呀!
你睇下佢哋走幾个病毒者已經甘大震象!不停封鎖同不停每幾天檢驗! ...
强国政策是閉关鎖国拾年都得,人民食草是爱国行為,全世界開关唔关佢事,大把人有需要返去,強国態度是関人隐事。

最穩陣係2046年3月,而家幫Andy哥搵定接班人將呢個19 post 延續落去
引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-22 22:43 發表 查看引用來源

明年3 月都係兩睇. 後年3 月就應該冇問題

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-23 07:14 發表 查看引用來源

强国政策是閉关鎖国拾年都得,人民食草是爱国行為,全世界開关唔关佢事,大把人有需要返去,強国態度是関人隐事。
都係尾角同鷹角好,大開方便之門,日日過萬人感染新冠當閒事,醫院爆滿,病者留家自生自滅,視人民性命如草芥

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-23 04:59 發表 查看引用來源

都係尾角同鷹角好,大開方便之門,日日過萬人感染新冠當閒事,醫院爆滿,病者留家自生自滅,視人民性命如草芥
新聞報導,美国拒绝50中国学生赴美簽証,国務院向美国抗議,傻的嗎?
自己國家没有疫証,人民幸福,為何去一個视人民性命如草芥的國家,自己國家没有書讀嗎??

已接種第一針的人口: 4,587,724 (68.1%)
已接種第二針的人口: 4,384,259 (65.1%)

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-24 00:52 發表 查看引用來源

新聞報導,美国拒绝50中国学生赴美簽証,国務院向美国抗議,傻的嗎?
自己國家没有疫証,人民幸福,為何去一個视人民性命如草芥的國家,自己國家没有書讀嗎?? ...
香港無書讀咩,年年咁多人去尾國讀書.
學術無分國界,只有政治上腦才會話為什麼要去別國讀書

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2021-10-24 14:26 發表 查看引用來源

香港無書讀咩,年年咁多人去尾國讀書.
學術無分國界,只有政治上腦才會話為什麼要去別國讀書
學生成績未如理想,不能考入本地大學心儀科目,唯有外國升學。
今次放寬外國医生,免試來港執業,更多香港學生外國升學。

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-22 15:14 發表 查看引用來源

祇有儍仔才會去疫情嚴重,草菅人命的国家,而不留在没疫情的中国。

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-10-24 23:47 發表 查看引用來源

祇有儍仔才會去疫情嚴重,草菅人命的国家,而不留在没疫情的中国。
唔去外國點食鬼妹

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-10-25 08:41 發表 查看引用來源

唔去外國點食鬼妹
香港馬纜都有鬼妹食。但我吾鐘意鬼妹,只好亞洲,尤其日本。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆