上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  440.4k

我覺得我是時候淡出內地夜遊了。
疫情後加價幅度大。農曆年後又會再加價

引用:
原帖由 andy_2008 於 2023-11-7 01:25 發表 查看引用來源
我覺得我是時候淡出內地夜遊了。
疫情後加價幅度大。農曆年後又會再加價
但同香港都仲係有差距,除左價錢,仲有其它因素都係要返內地先嘆到!

回覆 4772# 羅湖之友 的帖子

春節打算去北京、吾知多吾多呢啲?
年初春節響上海、只見過兩間裝修門面好靚按腳(冇價錢牌)
上海消費刀好貴⋯⋯冇入去
吾見過有深圳D塲

引用:
原帖由 estateman 於 2023-11-7 08:39 發表 查看引用來源
春節打算去北京、吾知多吾多呢啲?
年初春節響上海、只見過兩間裝修門面好靚按腳(冇價錢牌)
上海消費刀好貴⋯⋯冇入去
吾見過有深圳D塲
上海玩好貴,北京未去過,唔知有咩玩🤣玩完返黎報告下🤭

水警好似再過一個星期重開,叫做景天。

附件

今天是11月11光棍節。
希望大家早日結婚, 生活美滿, 不用經常北上玩囡。

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-11-7 05:46 發表 查看引用來源
但同香港都仲係有差距,除左價錢,仲有其它因素都係要返內地先嘆到!
Good news
11條深圳免費巴士合集:新增2條來往福田口岸路線!站點時間表 | 香港財經時報
https://www.businesstimes.com.hk/articles/151433/%E8%B7%A8%E5%A2%83%E7%90%86%E8%B2%A1-%E6%B7%B1%E5%9C%B3-%E5%85%8D%E8%B2%BB%E5%B7%B4%E5%A3%AB-%E7%A6%8F%E7%94%B0-%E7%BE%85%E6%B9%96-%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E7%81%A3-%E5%8F%A3%E5%B2%B8-%E8%B7%AF%E7%B7%9A-%E7%AB%99%E9%BB%9E-%E6%99%82%E9%96%93%E8%A1%A8/

canon123, 你近日好嗎?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2023-11-26 23:48 發表 查看引用來源
canon123, 你近日好嗎?
你同佢有親呀?
見佢一獲,打佢一獲!

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-11-8 14:59 發表 查看引用來源
上海玩好貴,北京未去過,唔知有咩玩🤣玩完返黎報告下🤭
上海同北京唔荒會平。。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆