上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  441.2k

引用:
原帖由 siew1203 於 2021-6-25 23:35 發表 查看引用來源
無用架,就算28日,42日之類又點,
依家就算大陸當地人仕糸廣東要去隔離市都要核酸,疫苗,或一律唔比進出,幾時會到港澳人仕可以免隔離入大陸呢哈哈哈哈 ...
Extremely good news Hope is coming
文匯報報導,  鍾南山:預計香港與內地7月可有限通關
https://www.wenweipo.com/s/202106/26/AP60d687eee4b08d3407c8fcb8.html

如果係由鍾南山呢個神棍放風話7月可有限度通關,
咁機會真係幾大,
始終呢個神棍講既野就係中央既意思,
無中央批准,呢個神棍都唔會放呢D風出黎,
到時廣東省政府都唔可能唔跟中央指示,

信政府… 唔驚!!!

師兄由得佢啦,條能樣J左成年幾就黎脫皮架喇
引用:
原帖由 hello179 於 2021-6-25 17:30 發表 查看引用來源

你柒少陣啦,
有個議員仔出黎講兩句就話"仲有希望"?
就算行會成員出埋講都無人啦,

引用:
原帖由 hello179 於 2021-6-26 18:10 發表 查看引用來源
咁機會真係幾大,
到時廣東省政府都唔可能唔跟中央指示, ...
Hope is coming
東方日報A1:鍾南山料7月有限度通關, 港府勿懶懶閒
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210627/bkn-20210627033008089-0627_00822_001.html

引用:
原帖由 hello179 於 2021-6-26 02:10 發表 查看引用來源
咁機會真係幾大,
到時廣東省政府都唔可能唔跟中央指示, ...
神棍都信??

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-6-27 09:32 發表 查看引用來源

神棍都信??
雖然佢係神棍,但係佢係有權威既神棍,
佢up得出"7月有限度通關",就一定係中央既意思,
但何謂"有限度通關",
咪又係只係比d直系探親/工幹/有錢有特權既人免檢疫過關,
好似andy哥呢d上去出火既就慢慢等多幾個月啦,

【Now新聞台】本港新增六宗新冠病毒確診個案,其中感染變種病毒男子的同事在檢疫期間確診。

感染Delta變種病毒的男地勤有在大埔新達廣場兼職做顧客服務,他的24歲女同事早前被列為密切接觸者,已送往檢疫中心。該名女同事周六發燒,入院病毒檢測確診,衞生署化驗所仍進行基因分析,以確定她是否帶有變種病毒。女患者居於大埔中心10座,其所住大廈、工作地點及所到之處均納入強檢。

另外,五宗輸入個案全部帶有L452R變種病毒株,包括兩人由英國抵港,以及兩名孟加拉抵港船員等。

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-6-27 16:53 發表 查看引用來源
【Now新聞台】本港新增六宗新冠病毒確診個案,其中感染變種病毒男子的同事在檢疫期間確診。

感染Delta變種病毒的男地勤有在大埔新達廣場兼職做顧客服務,他的24歲女同事早前被列為密切接觸者,已送往檢疫中心。該名女同事 ...
當年我係天鵝湖見到一個身材好好的jc但因為剛剛吃飽
所以趕住走,冇點佢上鐘

好後悔

引用:
原帖由 emau1 於 2021-6-27 05:30 發表 查看引用來源
當年我係天鵝湖見到一個身材好好的jc但因為剛剛吃飽
所以趕住走,冇點佢上鐘

好後悔
當年應該比個官你做。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆