上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  440.3k

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-11-22 12:32 發表 查看引用來源

BB話, 有錢供養點會分手, 唔俾錢, 邊個唔走?
現在你BB收你千零人仔/月,夠生活嗎?

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-11-24 13:00 發表 查看引用來源
現在你BB收你千零人仔/月,夠生活嗎?
唔止啦. E家都冇俾錢, 叫佢用花唄, 每月找數~3K
羅湖租2K. 供樓3K

已接種第一針的人口: 4,715,030 (70.0%)
已接種第二針的人口: 4,509,561 (67.0%)
已接種第三針的人口: 98,914

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-11-25 09:00 發表 查看引用來源

唔止啦. E家都冇俾錢, 叫佢用花唄, 每月找數~3K
羅湖租2K. 供樓3K
乜叫花唄?BB無買社保?

政府宣怖,內地表示香港基本具備通關條件,下個月出香港碼,樓主仲唔快d出嚟打J

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-11-26 08:46 發表 查看引用來源
政府宣怖,內地表示香港基本具備通關條件,下個月出香港碼,樓主仲唔快d出嚟打J
遵從防疫, 過內地家門不入, 跨境司機非人生活欲哭無淚
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2280188/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E7%8D%A8%E5%AE%B6-%E9%81%B5%E5%BE%9E%E9%98%B2%E7%96%AB-%E9%81%8E%E5%85%A7%E5%9C%B0%E5%AE%B6%E9%96%80%E4%B8%8D%E5%85%A5-%E8%B7%A8%E5%A2%83%E5%8F%B8%E6%A9%9F%E9%9D%9E%E4%BA%BA%E7%94%9F%E6%B4%BB%E6%AC%B2%E5%93%AD%E7%84%A1%E6%B7%9A

回覆 4276# andy_2008 的帖子

你真係一隻好dog, 一叫即刻出嚟

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-11-25 10:59 發表 查看引用來源
乜叫花唄?BB無買社保?
花唄都唔知? 唔話你知
佢買社保一個月600幾.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-11-26 12:58 發表 查看引用來源

花唄都唔知? 唔話你知
佢買社保一個月600幾.
百度一下甚麼都知。

回覆 4270# pkbor 的帖子

梗糸啦商人同D長駐員工仲有不同國籍駐港人仕個個都要北上各地工作呢哈哈哈哈哈哈哈

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆